avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrari contabile firma cu activitate suspendata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrari contabile firma cu activitate suspendata

Detin o firma cu asociat unic care are activitatea suspendata de 3 ani de zile.In calitatea de administrator intentionez sa inchid aceasta firma. In urma unui proces pentru restituirea taxei de poluare, pe care l-am castigat, urmeaza sa primesc de la Finante o suma de bani stabilita prin Hotarare judecatoreasca.
Firma nu mai detine active, masina a fost vanduta inainte desuspendarea activitatii, firma este pe pierdere, iar pentru aceasta suma reprezentand restituire taxa de poluare nu am de platit impozite. Suma o voi retrage ca restituire catre administrator, avand in vedere ca am inregistrate in contabilitate creditari de fimra in valoare mai mare decat aceasta suma.

In baza acestor date, intrebarea este – pot inregistra in contabilitate incasarea restituirii taxei de poluare, restituirea acesteia catre administrator, plus comisioanele aferente, fara sa fac formalitatile de redeschidere a firmei, iar dupa inregistrarea acestora sa inchid firma?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: pop florina cristina , utilizator 14:07, 27 Februarie 2013
Cititi declarata pe care ati dat-o la registrul comertului cand ati suspendat activitatea si aveti raspunsul acolo.
Suspendarea activitatii societatii face referire strict la desfasurarea activitatilor comerciale generatoare de venituri, dumneavoastra pentru aceasta ati suspendat activitatea, pentru faptul ca nu desfasurati activitati comerciale. Inregistrarea in contabilitate a unei sume datorate, indiferent de la cine provine, nu reprezinta o activitate comerciala care sa necesite reluarea activitatii.
Anterior @unmoeglich a punctat foarte bine rapsunsul.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
:offtopic:Interventie moderator

@calinanamaria

Va rog sa nu mai mentionati datele Dvs. de contact in mesajele postate. Ati incalcat prin aceasta pct. 2.8 din Regulamentul forumului Avocatnet.
2.8. Nu este permisa reclama, in orice scop, fara acordul administratorului forumului. In aceasta categorie se includ si mesajele care mentioneaza datele de contact ale autorului mesajului. Orice mesaj care intra in aceasta categorie va fi sters fara preaviz, iar autorul poate fi avertizat sau banat. In cazul in care doriti sa faceti reclama in cadrul site-ului va rugam sa contactati administratorul.


Va rog sa cititi Regulamentul si sa evitati postarea de mesaje ce contravin acestuia.
www.avocatnet.ro/content/tag...

Multumesc pentru intelegere.

Moderator,
Gabriela Ionescu
Va multumesc pentru atentionare. Voi tine cont de acest lucru pe viitor.
Pirjol Ana-Maria - consilier juridic
Buna ziua,
Am citit ce ati scris si in randurile precedente inteleg ca o firma suspendata nu trebuie neaparat sa isi inchida conturile la banca deoarece is generatoare de venituri din dobanzi? Iar ca si cheltuieli se accepta strict cele care sunt generate de existenta firmei si nu de desfasurarea unor activitati economice iar inregistrrarile cum se vor face? Pe 471 si se reiau la reluarea activitatii? sau se trec direct pe nedeductibil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere srl cu datorii miki72 miki72 Buna ziua, Sunt administrator la un SRL care inregistreaza datorii catre bugetul asigurarilor sociale si bugetul de stat. As dori inchid firma insa nu cred ... (vezi toată discuția)
Firma in lichidare doina62 doina62 Incerc sa inchid o firma care a fost deschisa in anul 2003 si a avut activitate doar 4 luni in 2004.Acum mi se cere un bilant de inchidere.Exista un formular ... (vezi toată discuția)
Inchidere - radiere srl fara plata impozitului Andra24 Andra24 Buna ziua , tocmai am iesit din perioada de 3 ani de cand a fost suspendata firma . Doresc sa o inchid/radiez insa contabilul imi spune ca trebuie neaparat ... (vezi toată discuția)