avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura

Buna ziua am o intrebare. Cineva a cumparat produse de la Billa in valoarea de 50 de lei si nu a primit factura cand am cerut au spus ca nu dau facturi pentru sume mai mice de 100 lei. Intrebarea mea este daca sunt obligati sa emita factura sau nu neapaat. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mariana Trufin , Consultant resurse umane 11:29, 6 Noiembrie 2012
Buna ziua!
In mod normal la solicitarea dvs. ar trebui sa sa elibereze factura.
Cod fiscal art 155(7) Prin derogare de la alin. (1) şi fără să contravină prevederilor alin. (3), persoana impozabilă este scutită de obligaţia emiterii facturii, pentru următoarele operaţiuni, cu excepţia cazului în care beneficiarul solicită factura:
a) transportul persoanelor cu taximetre, precum şi transportul persoanelor pe baza biletelor de călătorie sau a abonamentelor;

b) livrările de bunuri prin magazinele de comerţ cu amănuntul şi prestările de servicii către populaţie, consemnate în documente, fără nominalizarea cumpărătorului;

Zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de taxi mutzunake mutzunake Buna ziua, Conform HG 105/2009 bonurile fiscale nu mai sunt considerate documente justificative , fara factura sau decont de cheltuieli insotitoare . Dar ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala dupa bon fiscal allexxia allexxia Salut, unui client i s-a scos bon fiscal la casa pe produsele cumparate, nu i s-a scos factura deoarece a fost intrebat daca doreste iar el a spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Hg 105/2009 Cati L. Cati L. Buna ziua, Am primit de la firma de contabilitate un mail in care ni se spunea ca pt orice chitanta, indiferent de suma, trebuie intocmita ... (vezi toată discuția)