avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura fiscala dupa bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura fiscala dupa bon fiscal

Salut,
unui client i s-a scos bon fiscal la casa pe produsele cumparate, nu i s-a scos factura deoarece a fost intrebat daca doreste iar el a spus ca nu doreste. Dupa 15-20 zile calendaristice se razgandeste si se prezinta cu bonul fiscal la supermarket si spune ca doreste sa i se faca factura dupa bonul de cumparaturi de acum 15 zile. La au supermarket presupune mai multi pasi si anume:
- trebuie facut retur la bonul respectiv;
- produsele poate au suferit modificari de pret;
- trebuie sa i se faca factura proforma;
- se taie dispozitie pt toata suma de pe bon;
- dupa care urmeaza sa mearga la casa sa i se faca factura.

Intrebarea mea este daca exista o legea in care se stipuleaza daca se scoate un bon fiscal la un client in cat timp are voie prin lege sa vina la un supermarket si sa solicite factura pt. bonul pe care la cumparat acum 15 zile.Se poate scoate factura si dupa 30, 45, 60 zile?? Este obligat supermarket-ul sa-i intocmeasca factura?? Exista o lege in acest sens??

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 23:09, 10 Iunie 2011
factura poate fi emisa ulterior, cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare.- codul fiscal
Multumesc pt raspuns, numai ca nu am gasit articolul in codul fiscal, sa inteleg ca in maxim 30 zile poate cere factura dupa bon?
Informatii complete referitoare la facturare le regasim in Legea 571 din 2003 privind Codul Fiscal actualizata si in normele de aplicare la Codul fiscal

Aici gasim renumitul articolul 155 despre facturare aplicabil de la 1 ianuarie 2007:

Facturile se emit cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi lucratoare a lunii urmatoare celei in care ia nastere faptul generator al taxei (se incaseaza avansul, se livreaza bunul sau se presteaza serviciul).

Art 155 (7) Prin derogare de la alin. (1) si fara sa contravina prevederilor alin. (3), persoana impozabila este scutita de obligatia emiterii facturii, pentru urmatoarele operatiuni, cu exceptia cazului in care beneficiarul solicita factura: a) transportul persoanelor cu taximetre, precum si transportul persoanelor pe baza biletelor de calatorie sau a abonamentelor; b) livrarile de bunuri prin magazinele de comert cu amanuntul si prestarile de servicii catre populatie, consemnate in documente, fara nominalizarea cumparatorului; c) livrarile de bunuri si prestarile de servicii consemnate in documente specifice, care contin cel putin informatiile prevazute la alin. (5).

Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura fiscala marinicad2002 marinicad2002 In baza unui contract de prestari serviciii, clientul imi plateste un avans de 50%, in baza unei proforme; la scurt timp (cca 10 zile), ii eliberez o noua ... (vezi toată discuția)
Mai multe incasari, o singura factura? Florentinachivulet Florentinachivulet Buna ziua, Am urmatoare nelamurire, in urma unui contract un clinet imi comanda niste produse pentru care eu ii emit factura proforma (in care sunt ... (vezi toată discuția)
Bonuri de taxi mutzunake mutzunake Buna ziua, Conform HG 105/2009 bonurile fiscale nu mai sunt considerate documente justificative , fara factura sau decont de cheltuieli insotitoare . Dar ... (vezi toată discuția)