avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura fiscala

In baza unui contract de prestari serviciii, clientul imi plateste un avans de 50%, in baza unei proforme; la scurt timp (cca 10 zile), ii eliberez o noua proforma pentru restul de 50%.
Intrebarea mea este: Pt prima proforma trebuie sa-i emit neaparat factura fiscala si cand plateste restul sa-i eliberez una care sa o storneze pe prima, sau pot emite o singura factura care sa inglobeze cele 2 proforme? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 20:44, 13 Octombrie 2012
Conform art.155 alin(1) din Codul fiscal,persoana impozabila trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar pentru suma avansurilor incasate....cel tarziu pana in cea de-a 15 zi a lunii urmatoare celei in care a incasat avansurile.In termenul mentionat,puteti emite o singura factura fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans prin op pe baza de factura proforma zeita_zeita zeita_zeita Buna ziua, Am o mica nelamurire in legatura cu un avansurile achitate prin OP in baza unei facturi proforme. Exemplu: 1. Suma Totala al serviciului: 440 ... (vezi toată discuția)
Avasuri de la clienti sanducatanas sanducatanas Am un client care in contul unor viitoare livrari de marfuri mi-a virat prin banca o suma de bani sa zicem 10.000 lei.Cum inregistrez in contabilitate aceasta ... (vezi toată discuția)
Factura de avans niko 94 niko 94 Buna ziua, Avem o factura proforma, avans utilaje in 22.02.10, plata se face in 23.02.10 iar factura vine in 25.02.10.Cum se inreg. in conta: 1.plata av in ... (vezi toată discuția)