Buna ziua! Am si eu o problema.. Gardul casei mele este foarte aproape de casa vecinului. Vecinul meu si-a facut chiar langa acel gard un geam la casa. Distanta dintre geamul lui si casa mea nu este mai mare de 60 cm. Am facut si reclamatie la primarie, la cel care se ocupa cu cadastrul , insa nu am primit niciun raspuns. Vecinul se tot lauda ca a dat mita primarului si nu are nimeni ce sa ii faca. Ce solutii am ? Ce ma sfatuiti?
Daca gardul si geamul sunt recente atunci actiune in instanta. Daca gardul este de cand lumea, atunci actiunea nu cuprinde si gardul, doar geamul pe care inteleg ca l-a facut recent...Alta solutie nu aveti. In rest reclamatii primarie, Inspectoratul de Stat in Constructii, zic eu, pierdere de timp!
Pai pe miune geamul ma doare, ca sa zic asa, nu gardul. Gardul este demult timp, insa geamul este facut recent. In ce prevederi legale ma pot incadra? Exista vreo lege care sa spuna ca nu ar avea voie sa isi faca geam atat de aproape de casa mea?
Art. 612 din Codul civil prevede ca nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea, asupra proprietatii ingradite sau neingradite a vecinului sau, fara respectarea distantei legale, respectiv de 1,90 m.