avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate privata

Buna ziua!Vecinul meu are casa proprietate privata.Totul este o.k.Dar are ferestre de la unele camere in spatele casei.Este legala constructia si respectiv pozitionarea acestor ferestre.Pur si simplu toata ziua ma simt stanjenita si urmarita in curtea mea.Mentionez ca ferestrele vecinului nu au geamurile mate sau inflorate ci sunt geamuri obisnuite.CE POT FACE? SFATUITI-MA! Am ajuns sa-mi fie sila sa ies din casa.Va multumesc frumos:(:(:(:(. Distanta de la casa vecinului pana la gardul meu este de maximum 1,50 m.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
simion ionela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 17:26, 12 Noiembrie 2009
sunt legale daca sunt la cel putin 1,90 metri, puteti face reclamatie daca sunt mai aproape ,sau un gard (panou)daca sunt legale....parerea mea
Buna seara,

Art. 612 din Codul civil prevede ca nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea, asupra proprietatii ingradite sau neingradite a vecinului sau, fara respectarea distantei legale, respectiv de 1,90 m.
Aceste dispozitii legale instituie o garantie a exercitarii depline a dreptului de proprietate, independent de existenta sau nu a prejudiciului care, in conditiile nerespectarii distantei legale sau in lipsa consimtamantului vecinilor, nu trebuie dovedite.
Prin urmare vorbiti cu vecinul apoi dc nu are vreun efect notificati-l prin executor judecatoresc. In notificare ii explicati ca incalca legea si ii solicitati sa ia masuri .
Daca nu se intampla nimic atunci instanta de judecata il poate sili sa transforme ferestrele din ferestre de vedere in ferestre de lumina.

Avocat Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa peste hotar blkegl blkegl Buna ziua, As avea nevoie de o informatie. In anul 1970 am cumparat cu chitanta de mana un teren impreuna cu un vecin (400 mp), pe care l-am impartit in ... (vezi toată discuția)
Cote limite constructii dann1 dann1 buna ziua!as dori sa stiu care sunt limitele minime spre exemplu in cazul in care un vecin care are fereastra cu vedere spre curtea mea casa fiind ... (vezi toată discuția)
e nevoie de acordul vecinului pentru a pune geamuri la mansarda? ecomuller ecomuller Am si eu o dilema, stiind ca e voie sa pun veluxuri in acoperis fara sa intreb pe nimeni ma-m dus fain frumos si am comandat 2 , ajung cu ele acasacand , sa ... (vezi toată discuția)