avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cote limite constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cote limite constructii

buna ziua!as dori sa stiu care sunt limitele minime spre exemplu in cazul in care un vecin care are fereastra cu vedere spre curtea mea casa fiind amplasata la o distanta de 2,2 m si daca era nevoie sa -mi ceara acordul atunci cand ulterior a construit mansarda si a prevazut-o pe acesta cu o fereastra tot cu vedere catre curtea mea. va multumesc
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 16:17, 13 Octombrie 2009
Art. 612 din Codul civil prevede ca nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea, asupra proprietatii ingradite sau neingradite a vecinului sau, fara respectarea distantei legale, respectiv de 1,90 m.
Aceste dispozitii legale instituie o garantie a exercitarii depline a dreptului de proprietate
Distanta de 1,9 m se refera la distanta dintre gardul dv(limita proprietatii) si fata zidului vecinului.
Daca aveti nelamuriri puteti cere serviciului urbanism sa verifice daca vecinul a respectat Autorizatia de Constructie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate privata simion ionela simion ionela Buna ziua!Vecinul meu are casa proprietate privata.Totul este o.k.Dar are ferestre de la unele camere in spatele casei.Este legala constructia si respectiv ... (vezi toată discuția)
Distanta de construire locuinta fata de hotar gaskoe gaskoe Bun gasit. Doresc sa construiesc o locuinta P+M. Partea din spate a casei are, conform schitelor din proiect, distanta de 90 cm fata de hotar. Dirigintele ... (vezi toată discuția)
Limita legala a unei ferestre catre proprietatea invecinata moni_p6 moni_p6 Va rog, as dori sa stiu, care este limita legala a unei case cu fereastra catre spatiul invecinat? Vecinul meu si a construit o casa f aproape de limita ... (vezi toată discuția)