avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general prelucrare la terti
Discuție deschisă în Contabilitate în general

prelucrare la terti

As dori cateva lamuriri in legatura cu urmatoarea situatie: firma noastra produce tablouri electrice si alte echipamente electrice, in luna octombrie trimitem spre prelucrare la o alta societate cateva dulapuri pentru echipare. Mentionez ca intrarea in gestiunea de produse finite se face prin nota de predare. Care sunt inregistrarile contabile prin care eu evidentiez trimiterea produsului la terti?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 19:10, 11 Noiembrie 2012
351 = 301
Iulian Manea a scris:

351 = 301


#-o Hmmmm :confused:...cred ca ai facut o adevarata "pasiune" :weg:pentru contul 301 - "Materii prime", Iulian. Tablourile electrice si echipamentele nu sunt materii prime, chiar daca sunt folosite pentru echiparea unor dulapuri electrice mai mari. Avem "produse finite" care se inregistreaza in cont 345, dupa cum a mentionat mai sus utilizatorul nostru.

@corish

Inregistrati 354 -"produse finite trimise la terti" =345
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Dulapul trimis la terti spre echipare nu poate fi produs finit, deoarece in acest caz ar trebui sa fie complet echipat.

Cred ca raspunsul corect ar fi:
351 = 301 daca s-au trimis compontele pentru montare direct din magazia de materii prime;
354 = 341 daca s-au montat in dulap in sectia de productie proprie anumite componente a caror montare nu necesita deplasarea la terti.
Iulian, @corish a scris :
Mentionez ca intrarea in gestiunea de produse finite se face prin nota de predare. Care sunt inregistrarile contabile prin care eu evidentiez trimiterea produsului la terti?

Poate ne lamureste dansa/ul in ce cont sunt inregistrate tablourile electrice si echipamentele, inainte de trimiterea spre echipare a dulapurilor electrice:).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stocuri Chris-Cross Chris-Cross Am un stoc care este pastrat in custodie de alta societate.Care ar fi articolele contabile prin care se evidentiaza aceasta situatie (vezi toată discuția)
Marfuri trimise in custodie elims_mn elims_mn Buna ziua, As vrea sa trimit marfuri in custodie. Trebuie sa fac si aviz de custodie si proces verbal de custodie? Sau se poate face doar una din ele. Imi ... (vezi toată discuția)
Productie FLORIS44 FLORIS44 inregistrari contabile productie (vezi toată discuția)