Buna ziua, am nevoie de consilierea dvs. in legatura cu urmatoarea situatie. Tatal meu care este pensionar in acest moment are nevoie de o adeverinta din care sa rezulte ca in perioada 01.01.1978 - 01.01.2008 a efectuat ore de noapte in cadrul SC Celhart Donaris SA, fostul Combinat de Celuloza si Hartie din Braila. Cu ajutorul acestei adeverinte va mai putea primi in plus niste bani la pensia de batjocura pe care o are dupa atatia ani de munca. A mers de cateva ori la departamentul de resurse umane din cadrul acestei societati ca sa solicite aceasta adeverinta si de fiecare data a fost respins sau amanat sau i s-a spus ca in arhivele sociatatii nu sunt specificate aceste ore de noapte in mod individual la fiecare angajat. Mentionez ca el mai are cativa fluturasi de salariu din acea perioada in care sunt trecute exact numarul de ore de noapte efectuate in decursul acelei luni aferente fluturasului. Alti colegi care au avut cunostinte sau cu alte interventii au primit adeverinte in care s-a specificat acest lucru. Va rog sa ma indrumati cum sa procedez in continuare pentru a putea totusi obtine aceasta adeverinta. Se poate actiona aceasta societate in instanta pentru obtinerea acestei adeverinte? Multumesc! Ciprian.
Da, a depus si solicitare scrisa si a primit si raspuns oficial cu antetul societatii in care se precizeaza ca orele de noapte nu au fost contorizate separat pentru fiecare angajat, ceea ce este o MARE minciuna pentru ca in fiecare luna se eliberau cate doi fluturasi de salariu, unul i se inmana lui si celalalt se arhiva. In acest moment vorbim de rea vointa din partea doamnei de la HR. Cum sa procedam pentru a o obliga, sa spun asa, sa ii elibereze aceasta adeverinta sau sa demonstreze cu acte oficiale ca nu mai exista aceste arhive?
Singura autoritate in stat este instanta de judecata ... promovati o actiune in instanta - obligatia de a face - obligarea acestuia la eliberarea acelei adeverinte...
Incercati si cu o sesizare la ITM , atasand copia solicitarii scrise adresate angajatorului.
Multumesc frumos pentru raspunsuri, am vorbit cu tatal meu si maine o sa mearga la ITM Braila sa depuna acea sesizare. Sa speram ca se va rezolva. Daca nu, o sa contactam un avocat in vederea actionarii in instanta.
Fluturas salariu
felli_d
Am lucrat la o societate pina anul trecut ,as dori sa stiu daca mai pot solicita copii de pe fluturasi de salariu la aceasta societate in conditiile in care nu ... (vezi toată discuția)