avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil marita la 85%
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil marita la 85%

Va rog sa ma ajutati! Daca am nascut in luna august 2012, din ce luna beneficiez de indemnizatie marita la 85%? Mentionez ca am primit prin posta decizia de acordare a indemnizatiei in 05.11.2012 si era calculata cu procent de 75%, iar in lege eu nu am gasit exact de cand se aplica modificarea! Astept un raspuns sa stiu daca fac contestatie la decizie! X-(
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
manearoxy, utilizator
Cel mai recent răspuns: eduardon , utilizator 17:00, 21 Noiembrie 2012
1. Modificarea se aplica incepand cu luna octombrie 2012.

2. Adica in noiembrie veti primi indemnizatia recalculata pe luna octombrie.
Multumesc mult!
Buna ziua.

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarele probleme.
Primesc indemnizatie de crestere copil in valoare de 1170 RON de acum 9 luni. Tot s-a facut tam tam cu marirea de la 75% la 85% a procentului pt indemnizatia de crestere copil. Am inteles ca a fost aprobata aceasta lege si ca se va acorda din luna octombrie iar noi vom primi indemnizatiile marite incepand cu luna noiembrie.
Banii pe luna noiembrie au intrat dar nici poveste de marire si nu inteleg de ce s-au laudat cu marirea aceasta atat timp cat nu sunt seriosi.
Nu mai spun ca am fost si fraierit, ca de la nasterea copilului (februarie) pana la data primirii indemnizatiei(mai)au trecut 3 luni. Problema este ca indemnizatia pe aceste luni(3 luni) a venit in valoare de 970RON/luna, deci m-au inselat cu 200 ron/luna. As mai putea beneficia de diferenta aceasta de 600 RON retroactiv?

Multumesc anticipat!
Pentru care 3 luni ati fost fraierit? ... modificarea se aplica incepand cu indemnziatia aferenta lunii octombrie 2012 ...
Am fost fraierit pentru primele 3 luni de indemnizatie(februarie, martie, aprilie). In loc de 1170/ luna am primit 970/luna. Din luna mai am primit idemnizatie lunar 1170 ROn + 200 ROn alocatie, In primele 3 luni de la nasterea copilului, pe langa cei 970 Ron am primit 200 Ron alocatie. Deci intrebarea mea era daca mai pot recupera diferenta de bani din lunile februarie, martie si aprilie 200ron*3 luni.
A doua intrebare era legara de procentul de 85% aplicat din luna octombrie. Au intrat banii pe noiembrie dar fara nici o marire.

Va mutumesc!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil alinadrapa alinadrapa buna ziua, cine poate sa ma lamureasca si pe mine???? Am depus cererea de alocatie a copilului si cererea de indemnizatie de crestere in aceeasi data (25 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alinaserban84 alinaserban84 Buna ziua! Am doua probleme legate de indemnizatia crestere copil: 1. Am primit instiintare de la DPIJ ca in 3 luni ale anului 2010 (aprilie - iunie) am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie 85% floribudala floribudala Am intrat in CCC incepand cu 1 septembrie 2012 #-o; mai am vreo sansa sa beneficiez si eu de marirea indemnizatiei de la 75 la 85%? (vezi toată discuția)