avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creanta

Speta este urmatoarea:

In cursul lunii iulie am predat unei galerii de arta din Bucuresti cateva obiecte spre vanzare.

Persoana care a preluat obiectele, a insiruit pe o simpla bucata de hartie, intr-un singur exemplar, unul sub altul obiectele si a pus preturile in dreapta.

In final, a semnat in stanga si a pus o stampila la insistentele mele, iar eu am semnat in dreapta jos.

Dupa circa doua saptamani, am dorit sa retrag obiectele, dar administratorul galeriei mi-a comunicat ca doua pozitii am fost cumparate de cineva si urmeaza sa dea banii.

Am taiat de pe lista obiectele retrase si au ramas cele doua vandute.

De atunci, mi se spun tot felul de povesti, dar banii nu mi i-a dat inca.

l-am amenintat pe administrator ca aceasta hartie cu stampila, va fi o proba de inselatorie si evaziune fiscala intr-un viitor proces penal.

Iar “plansete”, rugaminti, cereri de amanare a platii!

La ultima intalnire, mi-a solicitat sa incheiem un contract oficial de consignatie, dar am refuzat deoarece ar fi putut sa inceapa o noua si lunga asteptare a banilor si practic anularea chitantei de mana, care poate constitui totusi un atu in negocieri.

M-am gandit sa-I trimit o notificare / somatie de plata prin executor judecatoresc, cu penalitati de neplata si amenintarea cu o plangere penala.

Astept un sfat cu pasii ce trebuiesc urmati pentru a nu face o greseala, pe care ulterior sa o regret.

Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: adrianadamian2009 , utilizator 16:50, 7 Noiembrie 2012
Puteti alege sa mergeti la un mediator. Este posibil sa reusiti sa-l aduceti la aceeasi masa cu dvs si cu ajutorul unui mediator sa ajungeti la o intelegere si sa va pastrati si relatia cu administratorul galeriei, daca va doriti acest lucru.
Amenintat cu planderea penala, convingeti-l sa mergeti la notar si sa incheiati un contract de tranzactie in care spuneti tot ce s-a intamplat (il puneti sa declare ca a vandut bunurile predate la pretul X, ca trebuia sa va restituie banii respectivi si ca nu a facut-o si ca la un contract de imprumut ii dati termen sa va restituie banii). daca expira termenul si nu va primiti banii puteti sa faceti si plangerea si fiind titlu executoriu puteti sa il si executati silit.
Nu ar fi rau sa il fortati sa sa puna si un gaj pentru a fi sigur ca va restituie banii.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc tuturor pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere? robertsega32 robertsega32 Fapta de a vinde un produs pe care il detii in regim de consignatie si a nu mai da banii apoi catre proprietarul bunului respectiv este considerata ... (vezi toată discuția)
Lmprumut nerecuperat roberta1 roberta1 Buna dimineata, Va rog o parere de specialist In martie 2011 am imprumutat o persoana, legal, cu acte la notar si gaj imobiliar, cu o suma pentru un an. In ... (vezi toată discuția)
Chirie platita, bani pierduti alex2210 alex2210 Buna ziua. Am fost admis pentru fintantare in programul Startup Nation iar pe 5 decembrie 2017 am platit 1500 de lei unei firme pentru inchirierea unui spatiu ... (vezi toată discuția)