avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mama romanca tatal italian
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mama romanca tatal italian

daca mama e romanca si tatal italian,are doi copii nascuti in italia ambii copii cu cetatenia italiana,nu au fost casatoriti,actulmente copii sunt in romania la mama ei,si sunt amindoi copii unul la scoala si unu la gradinita,si italianul ameninta ca se va duce sa ai ia copii.
cum poate obtine cetatenia romana a copiilor datorita faptului ca mama e romanca?avind in vedere ca o data ce obtine cetatenia romana a copiilor nu ai mai poate scoate din romania decit cu acordul ei?
Cel mai recent răspuns: icadany , utilizator 17:46, 7 Noiembrie 2012
Legea 21/1991:

Art. 4
Cetatenia romana se dobandeste prin:
a) nastere;

b) adoptie;
c) acordare la cerere.

A. Prin nastere

Art. 5
(1) Copiii nascuti pe teritoriul Romaniei, din parinti cetateni romani, sunt cetateni romani.
(2) Sunt, de asemenea, cetateni romani cei care:
a) s-au nascut pe teritoriul statului roman, chiar daca numai unul dintre parinti este cetatean roman;
b) s-au nascut in strainatate si ambii parinti sau numai unul dintre ei are cetatenia romana.
(3) Copilul gasit pe teritoriul statului roman este considerat cetatean roman, pana la proba contrarie, daca niciunul dintre parinti nu este cunoscut.

Copii dvs. au cetatenie romana.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
Avocat Lăzăruţiu Lucian, Avocat
asta e legea corect,aveti dreptate
dar daca tatal italian nu este de acord?
el nu e deacord
al doilea-pasapoartele sunt la el nu in romania si nici nu vrea sa dea vreun act sau sa semneze nimc sa se poata face actele copiilor.copii au decit nationalitate italiana,si decit acte italiane,si el nu e deacord sub nici o forma sa fie si romani,nu face decti sa ameninte pe mama ca ai ia copii cind si cum vrea el.
CE SE POATE FACE LEGAL CA SA NU FIE NEVOIE DE CONSIMTAMINTUL LUI PT. A FACE CETATENIA ROMANA COPIILOR?CE PORTITA LEGALA EXISTA PT A FACE ASTA?UNDE?
SAU CUM POATE MAMA SA FACA IN ASA FEL INCIT EL SA NU AI POATA LUA COPII?
situatia e f.complicata.el nu vrea in ruptul capului sa lase copii in pace,nu il deranjeaza ca sunt deja la scoala,si la gradinita,face tot posibilul sa ai faca mamei rau,si o loveste unde o doare cel mai rau.
va rog suneti unde poate merge si ce demersuri legale poate face ca el sa nu poata sa scoata copii din romania.(singura portita ar fi ca ei prin faptul ca ea e romanca au si dreptul la cetatenie romana,dar nu o au decit pe cea italiana,si ca sa obtina cetatenia romana are nevoie de el)
VA MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor nascut in italia, probleme cu tatal LivyaPop LivyaPop Buna ziua, M-ar putea ajuta un avocat specializat pe drept civil italian? Am un caz in familie si as avea nevoie de putin ajutor: este vorba despre o ... (vezi toată discuția)
Cetatenie italiana certificat de nastere romanesc mirka mirka buna ziua copilul meu are cetatenie italiana dar vreau sa-i fac si certificat de nastere romanesc de care acte am nevoie si inca ceva copilul meu poate sa ... (vezi toată discuția)
Cetatenie italiana SuciuElena SuciuElena Buna tuturor , Numele meu este Suciu Elena , am dubla cetatenie (Romana + Italiana) , am 2 copii , cetateni romani si as dorii sa stiu daca se poate si ar ... (vezi toată discuția)