avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor nascut in Italia, probleme cu tatal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor nascut in Italia, probleme cu tatal

Buna ziua,
M-ar putea ajuta un avocat specializat pe drept civil italian? Am un caz in familie si as avea nevoie de putin ajutor: este vorba despre o solicitare a tatalui copilului de a retine actele de identitate si resedinta ale mamei, pentru ca aceasta sa nu ii poata obtine cetatenia romana a copilului (totodata ne asteptam sa solicite si interzicerea mamei de a parasi Italia cu copilul...) Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:23, 5 Februarie 2017
Copilul are cetatenia romana deoarece unul dintre parinti este roman.

Legea nr.21/1991
Art. 5. - (1) Copiii născuţi pe teritoriul României, din părinţi cetăţeni români, sunt cetăţeni români.
(2) Sunt, de asemenea, cetăţeni români cei care: 
a) s-au născut pe teritoriul statului român, chiar dacă numai unul dintre părinţi este cetăţean român; 
b) s-au născut în străinătate şi ambii părinţi sau numai unul dintreei are cetăţenia română. 

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama romanca tatal italian icadany icadany daca mama e romanca si tatal italian,are doi copii nascuti in italia ambii copii cu cetatenia italiana,nu au fost casatoriti,actulmente copii sunt in romania ... (vezi toată discuția)
Cetatenia romana camelia rusescu camelia rusescu sint nascuta in italia. mama mea era cetatean roman iar tatal meu avea cetatenia romana dar si italiana. Eu m-am nascut deci cu cetatenia italiana dar credeam ... (vezi toată discuția)
Inregistrare obligatorie in românia a copilului de cetatenie italiana 1katerine 1katerine Am o fetița de 5 luni născută in Italia si care are cetatenie italiana (tatăl italian). As dori sa merg cu fetița in România, are carte de ... (vezi toată discuția)