Referitor la plafonul maxim de 5000 de lei plati prin numerar intr-o singura zi catre o singura persoana juridica, s-a modificat ceva?
Si a doua intrebare: ce responsabilitate am eu ca firma daca o alta firma imi plateste in numerar intr-o singura zi 6000 de lei? in cazul unui control sanctiunea se aplica doar lui ca a platit 6000 de lei catre mine sau si mie ca firma pentru ca am primit suma?
1. Nu s-a modificat nimic. Exista un proiect pentru diminuarea acestui plafon.
2. Dvs. sunteti cei care ati incasat si taiat chitanta. Nu cunosteati prevederile Ordonantei 15/1996 si Norma metodologica din 30 noiembrie 2004 pentru aplicarea prevederilor art. 5 si 6 din O.G. mentionata anterior?
In firma sunt mai multe persoane angajate. cand nu este economistul..poate fi secretara care preia banii si semneaza daca e nevoie. mai sunt si situatii de genul asta.
nu am primit raspunsul la intrebarea 2. pentru ca se vorbeste despre plata catre persoana juridica dar nu si despre incasarea de la o persoana juridica. cum sunt eu sanctionata ca firma daca incasez mai mult de 5000 de lei de la o singura firma?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Chitante
gabriolet
Am facturat catre o scoala la data de17.06,suma de 10830 lei. Pe 22.06. am taiat o chitanta si am primit numerar 3000 lei, iar pe 23.06 cu alta chitanta am ... (vezi toată discuția)
Plafon plati
danidaniela3
Buna!
Am rugamintea sa-mi spuna cineva daca la HG 2185/2004 mai sunt modificari.
Ce ma intereseaza in mod deosebit este daca la o factura emisa mai mare de ... (vezi toată discuția)