as avea urmatoarea problema: am cumparat un autoturism prin intermediul unei alte persoane, masina i-a fost lasata spre vanzare de catre proprietar insa nu are o procura sau imputernicire in acest sens. am actele masinii si o copie de pasaport a proprietaruluii, intrucat acesta se afla in arest la domiciliu in Italia. As dori sa transcriu masina pe numele meu insa nu pot fara acel certificat fiscal de la primaria proprietarului, in cazul asta Targu Mures care nu se elibereaza decat proprietarului, proprietar care are si ceva restante la plata impozitelor, aprox 500lei. O prima intrebare ar fi daca e obligatoriu sa platesc si impozitul restant pe cladiri sau doar ce apare pe autoturism? Si daca platesc restanta ar fi vreo modalitate prin care sa obtin acea hartie?
va multumesc.
Conform Codului fiscal, art. 113/ O.G. 92/2003, trebuie sa aibe achitate toate datoriile la bugetul local, iar asa cum ati spus si dvs, certificatul fiscal se elibereaza titularului de rol sau imputernicitului acestuia.
Parerea mea este sa incercati inainte de a achita datoriile respectivului, sa discutati cu seful de serviciu sau directorul de la impozite si taxe, au fost cazuri in care certificatul fiscal auto sa eliberat si cumparatorului, posibil sa va ajute. Daca nu se poate macar sa nu mai pierdeti 500 lei. Aveti grija si discutati si cu o ruda apropiata proprietarului masinii sa nu va treziti ca sunteti acuzat si de alte lucruri. Bafta!
Modificarea Codului de procedura fiscala prin OG 16/2012, care a intrat in vigoare incepand cu data de 01 noiembrie 2012, reglementeaza o exceptie de la regulile existente in privinta stingerii datoriilor si anume:
- in cazul obligatiilor fiscale de plata stabilite de organele de inspectie fiscala, precum si amenzilor de orice fel, se stinge cu prioritate obligatia fiscala sau amenda pe care o alege contribuabilul.
buna ziua,am si eu o problema am cumparat o masina dar proprietaru nu vrea sa-mi elibereze fiscalul pe motivul ca are datorii la primarie ,va rog frumos sa ma ajutati si pe mine ce-ar trebui sa fac in continuare .cu toata stima
in cazul dvs, ca sa va rezolvati cu inscrierea autoturismului la impozite si taxe si in circulatie, trebuie sa ii achitati datoriile, pastrati chitanta in original la dvs si il actionati in judecata, alta modalitate nu aveti.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Impozit auto
puni
Buna ziua, as dori sa-mi spuneti ce este de facut in urmatoarea situatie: fratele meu a inregistrat la primarie o masina saab in anul 2011 pe numele tatalui ... (vezi toată discuția)