avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... INTRERUPERE RAPORTURI SERVICIU
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

INTRERUPERE RAPORTURI SERVICIU

SALUT AS DORI SA INTRERUP RAPORTURILE DE SERVICIU PE O PERIOADA DE MAXIM 6 LUNI.VREAU SA PLEC IN STRAINATATE LA MUNCA INSA NU VREAU SA PIERD NICI LOCUL DE MUNCA ACTUAL.MENTIONEZ CA SUNT FUNCTIONAR PUBLIC CU STATUT SPECIAL( LUCRATOR PENITENCIAR).CARE ESTE PROCEDURA?MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:56, 8 Noiembrie 2012
HG nr.1946/2004 prevede:
Art. 21. -
(1) Functionarii publici din sistemul administratiei penitenciare au dreptul la concediu fara plata, a carui durata insumata poate fi de 30 de zile calendaristice anual, pentru rezolvarea urmatoarelor situatii personale:
a) pregatirea si/sau sustinerea examenelor de admitere, de finalizare a anilor de studii sau de absolvire a celei de-a doua/treia facultati;
b) sustinerea examenelor nepromovate de admitere la doctorat sau in institutii de invatamant superior, a celor de an universitar ori de licenta (diploma), pentru pregatirea carora au beneficiat de concedii de studii;
c) prezentarea la concurs in vederea ocuparii unui alt post.
(2) Concedii fara plata, cu durata de pana la 30 de zile calendaristice anual, pot fi acordate si pentru rezolvarea altor probleme personale ale functionarilor publici din sistemul administratiei penitenciare.
(3) In mod exceptional, functionarii publici din sistemul administratiei penitenciare au dreptul la concedii fara plata, cu durata insumata intre 30 si 90 de zile calendaristice, anual, in urmatoarele situatii:
a) tratament medical efectuat in strainatate pe durata recomandata de medic, fara a depasi insa 90 de zile, daca cel in cauza nu beneficiaza, potrivit legii, de concediu medical si de indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, precum si pentru insotirea sotului sau, dupa caz, a sotiei ori a unei rude apropiate - copil, frate, sora, parinte - pe timpul cat aceasta se afla la tratament in strainatate;
b) pentru alte motive temeinic fundamentate.
(4) Concediile fara plata se aproba de conducerea unitatii, la cererea functionarului public din sistemul administratiei penitenciare, si se comunica compartimentelor financiar-contabilitate si resurse umane.
Art. 22. -
(1) In perioada concediilor fara plata functionarii publici din sistemul administratiei penitenciare isi pastreaza calitatea avuta.
(2) Perioadele concediilor fara plata de peste 30 de zile, acordate in conditiile art. 21, nu constituie vechime in serviciu si nu se iau in calcul la stabilirea stagiului minim in gradul profesional.
IN CONCLUZIE NU POT PLECA DECAT 30 ZILE CONCEDIU FARA PLATA NU? PLUS CEL DE ODIHNA SI TOT NU INSUMEAZA 6 LUNI.
asta cam asa este .. incercati sa vorbiti cu sefii dvs sa vedeti ce va spun ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata 1 an ct_84_csm ct_84_csm Buna ziua. As vrea sa imi iau concediu fara plata 1 an dar in legea 293 care se aplica in cazul meu art 60 spune\"(3) Raportul de serviciu al funcţionarului ... (vezi toată discuția)
Suspendarea raportului de serviciu viorelvancea viorelvancea Bună ziua. Vreau să lămuresc un aspect, legat de suspendarea raportului de serviciu la un funcţionar public cu statut special, în situaţia în care ar ... (vezi toată discuția)
Perioada de suspendare din functia de politist raluca_st raluca_st Buna ziua! Intrebarea mea este:un functionar public cu statut special (politist), poate beneficia de suspendare din functie , suspendare la cerere, pentru o ... (vezi toată discuția)