avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata 1 an
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata 1 an

Buna ziua. As vrea sa imi iau concediu fara plata 1 an dar in legea 293 care se aplica in cazul meu art 60 spune"(3) Raportul de serviciu al funcţionarului public cu statut special se poate suspenda, de
drept sau la cerere, cu respectarea prevederilor cuprinse în legislaţia muncii." , iar in codul munciila art. 54, "posibilitatea
suspendării contractelor de muncă (contractul individual de
muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul
concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese
personale).", numai ca in acest caz colegii mei de la personal mi-au spus ca in cazul concediilor fara plata se aplica hg 1946 din 2004 art 21 "maxim 90 de zile b) pentru alte motive temeinic fundamentate." Ma poate ajuta cineva nu stiu ce sa fac. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 7 Martie 2016
Vi se aplica prevederile HG 1946/2004 intrucat are statut de norma speciala in raport cu prevederile Codului Muncii.

art. 21 din HG 1946/2004
(1) Funcţionarii publici din sistemul administraţiei penitenciare au dreptul la concediu fără plată, a cărui durată însumată poate fi de 30 de zile calendaristice anual, pentru rezolvarea următoarelor situaţii personale:
a) pregătirea şi/sau susţinerea examenelor de admitere, de finalizare a anilor de studii sau de absolvire a celei de-a doua/treia facultăţi;
b) susţinerea examenelor nepromovate de admitere la doctorat sau în instituţii de învăţământ superior, a celor de an universitar ori de licenţă (diplomă), pentru pregătirea cărora au beneficiat de concedii de studii;
c) prezentarea la concurs în vederea ocupării unui alt post.
(2) Concedii fără plată, cu durata de până la 30 de zile calendaristice anual, pot fi acordate şi pentru rezolvarea altor probleme personale ale funcţionarilor publici din sistemul administraţiei penitenciare.
(3) În mod excepţional, funcţionarii publici din sistemul administraţiei penitenciare au dreptul la concedii fără plată, cu durată însumată între 30 şi 90 de zile calendaristice, anual, în următoarele situaţii:
a) tratament medical efectuat în străinătate pe durata recomandată de medic, fără a depăşi însă 90 de zile, dacă cel în cauză nu beneficiază, potrivit legii, de concediu medical şi de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, precum şi pentru însoţirea soţului sau, după caz, a soţiei ori a unei rude apropiate - copil, frate, soră, părinte - pe timpul cât aceasta se află la tratament în străinătate;
b) pentru alte motive temeinic fundamentate.
(4) Concediile fără plată se aprobă de conducerea unităţii, la cererea funcţionarului public din sistemul administraţiei penitenciare, şi se comunică compartimentelor financiar-contabilitate şi resurse umane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere raporturi serviciu 1smiley 1smiley SALUT AS DORI SA INTRERUP RAPORTURILE DE SERVICIU PE O PERIOADA DE MAXIM 6 LUNI.VREAU SA PLEC IN STRAINATATE LA MUNCA INSA NU VREAU SA PIERD NICI LOCUL DE ... (vezi toată discuția)
Suspendarea raportului de serviciu viorelvancea viorelvancea Bună ziua. Vreau să lămuresc un aspect, legat de suspendarea raportului de serviciu la un funcţionar public cu statut special, în situaţia în care ar ... (vezi toată discuția)
Perioada de suspendare din functia de politist raluca_st raluca_st Buna ziua! Intrebarea mea este:un functionar public cu statut special (politist), poate beneficia de suspendare din functie , suspendare la cerere, pentru o ... (vezi toată discuția)