Este posibila transformarea unei societati pe actiuni cu mai mult de 500 de actionari in srl?
Daca da, va rog sa-mi spuneti care ar fi etapele si ce se intampla cu actiunile/actionarii?
Mentionez ca la AGA nu se pot prezenta toti si mai mult ca sigur vor fi unii care nu doresc transformarea in srl.
Aveti o singura problema, numarul de asociati intr-un SRL nu poate fi mai mare de 50. Ca atare ar trebui sa gasiti o modalitate sa reduceti acest numar de la 500 la 50, prin cumpararea de actiuni unii de la altii, etc. Dupa cum inteleg nu se prea doreste.....
Va multumesc.
Stiti cumva cum ar fi posibil sa reducem nr la 50?
Problema ramane aceiasi: nu se vrea vanzarea actiunilor de catre unii actionari.
Exista posibilitatea achizitionarii fortate a actiunilor de catre actionarul majoritar?
Puteti sa mai incercati majorarea capitalului social cu sume importante, asta inseamna reducerea drastica a procentelor detinute in societate pentru unii si posibil varianta in care aceste actiuni nu mai prezinta interes sa-i determine sa le vanda(prin majorare nu puteti sa-i eliminati dar puteti sa le diminuati foarte mult procentele, evident si aici cu indeplinirea restului de conditii pentru aceste operatiuni). Altfel nu prea exista variante legale.....
S-a realizat! S-a majorat capitalul de 2 ani. Sunt in continuare peste 500 de actionari.
Problema este ca actionarul majoritar doreste in continuare transformarea in srl. Sunt avantaje?
V-am spus ca majorarea de capital nu va scapa de actionari dar le poate face procentele foarte, foarte mici, in asa fel incat sa devina neinteresante si sa-si doreasca ei sa le vanda....Ca atare alte mijloace nu prea aveti, poate cunosc alte metode legale colegii mei...
Aga
boggieuk
As dori sa va intreb care sunt pasii care trebuie urmati pentru constituirea unei Asociatii Generale a Actionarilor (sau o forma de asociatie echivalenta) ... (vezi toată discuția)