avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale transformare societate pe actiuni in srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

transformare societate pe actiuni in srl

Este posibila transformarea unei societati pe actiuni cu mai mult de 500 de actionari in srl?
Daca da, va rog sa-mi spuneti care ar fi etapele si ce se intampla cu actiunile/actionarii?
Mentionez ca la AGA nu se pot prezenta toti si mai mult ca sigur vor fi unii care nu doresc transformarea in srl.
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 17:02, 27 Noiembrie 2012
Daca aveti cvorum al AGEA stabilit prin actul constitutiv sau Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, actionarii care nu sunt de acord se pot retrage din societate sau societatea sa le cumpere actiunile in conformitate cu art. 134 lit. c din legea pe care v-am citat-o. Problema este intr-adevar cu numarul de asociati in SRL, care nu pot depasi 50 in situatia in care si-ar exprima dorinta de a fi mai multi asociati in SRL.
Am aflat astazi la o conferinta despre societatile comerciale un lucru care v-ar avantaja daca poate fi dus la indeplinire, o speta foarte interesanta de altfel am aflat ca avem si o decizie a ICCJ data in acest sens. Este un precedent periculos pentru unii dar se pare benefic pentru altii.
Societatea cu cativa actionari majoritari si 500 actionari tip lista.
Se convoaca adunarea generala pentru transformarea SA in SRL. Evident, ca in marea majoritate a cazurilor cei multi nu vin la adunari. Se aproba transformarea cu cei 13 majoritari.
Se afla de catre restul, se face actiune in anularea AGA, societatea demonstreaza ca s-a facut convocarea legala, asa cum stim la SA este obligatoriu sa se publice integral ordinea de zi si cu textul modificarilor dorite, castiga tot societatea pentru ca restul de actionari au avut posibilitatea sa participe la adunare si au manifestat lipsa de interes fata de probleme societatii.Atentie maxima insa la indeplinirea si respectarea procedurilor de convocare, etc. etc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aga boggieuk boggieuk As dori sa va intreb care sunt pasii care trebuie urmati pentru constituirea unei Asociatii Generale a Actionarilor (sau o forma de asociatie echivalenta) ... (vezi toată discuția)
Expirare mandat administratori sa brand dg brand dg Am fost administrator la o Societate pe Actiuni, madadul a expirat de curand.Societatea nu mai are activitate comerciala de doi ani cu acordul actionarilor ... (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile si obligatiile partenerului minoritar si majoritar functie de % detinute? Marius123 Marius123 As dori sa stiu daca legislatia prevede o scala de drepturi (ma refer la luarea deciziei in AGA, in capacitatea de a bloca anumite decizii luate de actionarul ... (vezi toată discuția)