avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa fond mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa fond mediu

Daca vreau sa facturez cuiva o anumita cantitate de deseuri, cine trebuie sa retina, sa declare si sa plateasca la stat taxa de mediu?taxa de mediu este de 3%, nu?operatiunea se realizeaza intre 2 persoane juridice.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 13:12, 8 Noiembrie 2012
Fondul pentru mediu este un impozit cu stopaj la sursa. Este suportat de generatorul deseurilor pe principiul poluatorul plateste, deci de dvs, dar retinut si platit catre stat de catre societatea colectoare - societatea careia ii facturati dvs. Taxa de mediu de 3% se aplica si persoanelor fizice. Dvs. trebuie sa-l individualizati pe factura, valoarea lui scazandu-se din valoarea totala a facturii.
Atentie!
Nu pentru toate deseurile se plateste fond de mediu. Trebuie vazut despre ce deseuri este vorba. De asemenea nu stiu ce calitate aveti: generator de deseuri sau colector de deseuri. Daca sunteti colector si vindeti deseurile altui alt colector nu trebuie sa platiti fondul pentru mediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deseuri magnic magnic SC X SRL a facut contract cu o firma Y pentru preluarea deseurilor din hartie. SC X SRL emite aviz de insotire a deseurilor nestiind cantitatea exacta. ... (vezi toată discuția)
Pret de achizitie pentru deseuri feroase stelach stelach Buna ziua, care este pretul folosit de o firma de colectare a deseurilor de fier vechi, pentru colectarile primite gratuit. Am gasit ca se face la valorea ... (vezi toată discuția)
Impozitul retinut la sursa 3% la colectare deseuri nicoriciclaudia nicoriciclaudia Buna ziua Am urmatoarea situatie: sunt o firma cu cod caen 4677 Comert cu ridicata al deseurilor si resturilor, platitoare de TVA, Impozit pe Profit si as ... (vezi toată discuția)