avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Postare foto abuziv pe facebook sau blog!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Postare foto abuziv pe facebook sau blog!

Buna ziua!
Va rog sa va exprimati opinia despre urmatoarele:
O persoana umbla cu un aparat foto prin oras, face poze cu toate persoanele care i se par interesante, de varste si sexe diferite, si le posteaza pe pagina personala de facebook sau pe blog, unde alti oameni le comenteza. Multe dintre "victimele" fotografului se vede clar ca nu stiu ca sunt fotografiate, si sigur nu si-ar da acordul ca acele foto sa fie postate pe internet. Nu cred ca ar creea neaparat un prejudiciu, ci mai degraba disconfort. Este vorba de mii de poze adunate in mai multi ani.
Intrebarea este una simpla. Cum poate fi acest om oprit?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ised8u , utilizator 21:46, 7 Noiembrie 2012
Pai poate fi reclamant dar atata timp cat nu se foloseste de pozele respective in scopuri comerciale si pentru profit personal nu cred ca ar trebui sa exageram.
Se poate numi "scop comercial" si "profit personal" faptul ca unii considera asta "arta" si omul isi face "rating"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postarea unei discutii pe facebook Isobel Isobel Salut! As vrea sa va intreb ceva. Sunt niste \"domnisoare\" pe facebook, care au o pagina publica, unde, in primul rand, posteaza poze amuzante de pe net. ... (vezi toată discuția)
Publicare fotografie fara acordul autorului ioanon ioanon Pot actiona in instanta detinatorii unui site care mi-au preluat/postat o fotografie fara a-mi cere acordul (drept de autor al respectivei imagini)? As avea ... (vezi toată discuția)
Cineva a creat conturi facebook și instagram cu pozele mele. am raportat, dar au fost suspendate și conturile mele și nu mai vor să le deblocheze. cum aș putea să-i dau în judecată? Sandra.maria Sandra.maria Am si eu o intrebare .Am gasit un cont de facebook care imi foloseste pozele . Cont fake . L-am raportat la cei de la facebook , dupa 5 min dupa ce am raportat ... (vezi toată discuția)