Societatea X inregistreaza un debit fata de sucursala societatii Y, persoana juridica italiana.
Societatea Y cere concordatul preventiv in Italia.
Ca si societatea Y, sucursala nu poate sa efectueze plati sau sa deschida raporturi juridice noi pe perioada concordatului, deci efectele acestei proceduri se rasfang asupra sucursalei.
In ce masura este afectata societatea X, in calitatea sa de creditor al sucursalei, de deciziile luate in urma concordatului si in ce mod se rasfrang acestea asupra creantei existente?
Mai la obiect, ma intereseaza sa stiu daca societatea Y avea obligatia sa convoace societatea X in concordat. De asemenea vreau sa stiu daca, in urma concordatului se decide diminuarea debitelor societatii Y cu un anumit procent, este micsoarat si debitul societatii X.
imi pare rau sa va spun dar dvs va incurcati in termeniii debit si credit...practic din exprimarea dvs nu se intelege cine pe cine a creditat ... totusi, va pot spune ca sucursala unei firme nu are personalitate juridica de aceea firma mama raspunde de faptele savarsite de sucursala...de aceea daca alta firma cere concordatul unei sucursale de fapt cere concordatul firmei mama