avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cote-parti iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cote-parti iesire din indiviziune

pe un TP sunt trecuti tatal meu si cumnata(fratele lui decedat in1987),terenurile au fost ale bunicilor din partea tatalui meu.Va rog mult daca se poate sa ma lamuriti cum se face partajul si cota ce-i revine ei ca sotie supravietuitoare,daca in 1991 numai cumnata a facut cerere in nume propriu la legea 18/91(desi aceasta avea 4 fete,toate majore atunci)Nu trebuia sa faca si fetele cerere la legea 18/91 ca acceptante a mostenirii dupa tatal lor?
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2012
dienusa, utilizator
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 14:19, 9 Noiembrie 2012
procedura succesorala se realizeaza de obicei in fata notarului, si spun de obicei, deoarece daca apare pe parcurs o problema de natura contencioasa atunci partile se adreseaza in subsidiar instantei.
daca fetele erau nascute sau concepute la data decesului fratelui tatalui dumneavoastra atunci si ele il mostenesc pe fratele tatalui dumneavoastra, nu doar sotia supravietuitoare.
multumesc mult pentru raspuns,nu eram in clar deoarece legea 18/91 prevede clar ca cererea de reconstituire face dovada acceptarii succesiunii,am cerut aceste lamuriri deoarece acum suntem in proces cu una din fete care prin tot felul de minciuni ar vrea sa puna mana si pe partea tatalui meu,a mai incercat o data sa-l radieze de pe titlu de prop dar nu a reusit ,proces pe care l-am castigat in recurs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac? dienusa dienusa S-a emis un TP pe numele tatalui meu si al cumnatei mostenitori ai def. MG...MG il chema si pe fratele lui tata....Terenurile au apartinut lui ... (vezi toată discuția)
Fraudarea legii ? gigelas gigelas Buna ziua, Voi fi foarte concis: 1-la intrarea in C.A.P.o persoana a declarat ca ar detine teren propriu,insa terenul nu era al sau,ci al tatalui ... (vezi toată discuția)
Problema cu titlul de proprietate... gigelas gigelas Buna seara, În cuprinsul TP s-au mentionat parcele de teren,ca fiind in extravilan,cand acestea sunt,de fapt in intravilan. Culmea e,ca si in Procesul Verbal ... (vezi toată discuția)