avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie neridicata in timpul vietii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie neridicata in timpul vietii

Buna ziua, sora mamei mele a decedat in septembrie 2012 si postarita mi-a zis ca mai are de ridicat 2 pensii din 2011 cand nu a avut buletin de identitate si i-a fost returnata la Casa de pensii. Cei de la casa au spus ca trebuie sa dovedim cu testament sau act de mostenire ca sa putem ridica suma respectiva. Eu am trimis toate actele care dovedesc acest lucru dar imi mai cer si o declaratie de la o sora a mamei care mai este in viata precum ca renunta la acesti bani. Mentionez ca noi am ingrijit de ea, noi avem certificatul de deces si am ingropat-o, ea nefiind casatorita si neavand copii. Va rog sa ma lamuriti daca este corect ce mi se cere. De exemplu sotului meu i-a decedat mama si a mai avut de ridicat o pensie si i s-a dat o imputernicire cu care a ridicat suma fara sa fie nevoie de acceptul celorlati doi frati(dar acest lucru s-a intamplat intr-un alt judet, la o alta casa de pensii). Nu sunt aceleasi reguili peste tot? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 17:33, 19 Noiembrie 2012
Intr-o situatie oarecum asemanatoare am fost si eu la decesul tatalui meu si mi s-au cerut cam aceleasi acte. Incercati sa va puneti in situatia functionarului care trebuie sa acorde cele 2 pensii si doreste sa nu greseasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de deces si pensia din luna decesului mihacion mihacion Buna ziua, Matusa mea (sora bunici mele) a decedat recent. Era la acea data pensionara si noi ne-am ocupat deingrijirea ei in ultimi doi ani precum si de ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire cu probleme Memet2196 Memet2196 Revin cu problema despre moștenire. Anton și Bela au avut 1 copil, pe Cristi. Cristi s-a însurat cu Diana. După moartea lui Bela, Anton face un ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau abuz? stefania ioana stefania ioana Santem 8 frati la parinti, toti casatoriti la randul nostru si fiecare la casa lui. una dintre surori neavand casa, s-a mutat cu sotul si copilul la parinti, ... (vezi toată discuția)