Buna ziua, sora mamei mele a decedat in septembrie 2012 si postarita mi-a zis ca mai are de ridicat 2 pensii din 2011 cand nu a avut buletin de identitate si i-a fost returnata la Casa de pensii. Cei de la casa au spus ca trebuie sa dovedim cu testament sau act de mostenire ca sa putem ridica suma respectiva. Eu am trimis toate actele care dovedesc acest lucru dar imi mai cer si o declaratie de la o sora a mamei care mai este in viata precum ca renunta la acesti bani. Mentionez ca noi am ingrijit de ea, noi avem certificatul de deces si am ingropat-o, ea nefiind casatorita si neavand copii. Va rog sa ma lamuriti daca este corect ce mi se cere. De exemplu sotului meu i-a decedat mama si a mai avut de ridicat o pensie si i s-a dat o imputernicire cu care a ridicat suma fara sa fie nevoie de acceptul celorlati doi frati(dar acest lucru s-a intamplat intr-un alt judet, la o alta casa de pensii). Nu sunt aceleasi reguili peste tot? Multumesc!
Intr-o situatie oarecum asemanatoare am fost si eu la decesul tatalui meu si mi s-au cerut cam aceleasi acte. Incercati sa va puneti in situatia functionarului care trebuie sa acorde cele 2 pensii si doreste sa nu greseasca.