avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... deductibilitate provizion
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

deductibilitate provizion

am constituit un provizion pentru riscuri aferent activitatii de exploatare in baza unei decizii de instituire a masurilor asiguratorii de catre DFP ( 6812); este acest provizion deductibil 30%???? ( nu se inacdreaza in actegoria creantelor neincasate) sau 100%?????Codul Fiscal nu m-a lamurit !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:52, 9 Noiembrie 2012
In opinia mea, aceste provizioane nu pot fi considerate deductibile din punct de vedere fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire provizioane din creante teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu o monografie privind constituirea de provizioane din creante.Este obligatoriu trecute creantele pe contul 4118?Ce cont se ... (vezi toată discuția)
Provizion client incert ilsssa ilsssa facturat client in data de 06.09.2007=1091 ron, termen de plata 21.09.2007 - am avut bilet la ordin care a fost refuzat de banca -lipsa totala ... (vezi toată discuția)
Provizioane clienti neincasati lilicu lilicu Care este limita maxima deductibila pentru constituirea unui provizion clienti neincasati in cazul in care clientul intra in insolventa si creditorul se ... (vezi toată discuția)