de la sfarsitul lunii iulie m-am angajat la o alta companie, pe primele 2 luni mi-a facut contract de munca pe perioada determinata adica 2 luni care coincide si cu perioada de proba. dupa expirarea primelor 2 luni de munca mi-au mai prelungit tot cu cu 2 luni, intrebarea mea este, De cate ori poate sa-mi faca acel contract pe perioada determinata, exista o limita ?
Nu avea cum sa va puna perioada de proba 2 luni la un c.i.m pe perioada determinata de 2 luni... durata perioadei de proba maxime in acest caz era de 5 zile lucratoare...
Referitor la cate prelungiri va poate face, Codul muncii nu mai reglementeaza acest aspect, practic, pana la expirarea celor 36 de luni ale primului c.i.m angajatorul vi-l poate prelungi de n ori... :)
Baza legala este art. 82 alin. 3 din Codul muncii:
Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată.
Nu stiu cum ati avut perioada de proba 2 luni, deoarece, in cazul contractelor de perioada determinata legea prevede un anumit numar de zile pentru perioada de proba. Astfel, pentru un contract de munca pe perioada determinata mai mic de 3 luni, perioada de proba nu va depasii 5 zile lucratoare.
Nu confundati prelungirea duratei unui astfel de c.i.m. cu incheierea unui astfel de c.i.m. ... prelungirea se face, fara a exista vreo limita a anumarului de prelungiri, nelimitat ianuntrul termenului maxim de 36 de luni prevazut pentru durata unui c.i.m. pe durata determinata.