avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot sa nu ma prezint la proces?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot sa nu ma prezint la proces?

am 1 proces in rol am depus declaratia mea este obligat sa fiu acolo sau ajunge declaratia mea?
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2012
ContSters270475, utilizator
Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 23:00, 10 Noiembrie 2012
orice proces trebuie ţinut îndeaproape, altfel . . . mai ales cele penale.Ca să nu suspende instanţa cauza (dacă lipsesc ambele părţi), trebuie să depuneţi un înscris prin care încunoştiinţaţi instanţa că se poate judeca şi în lipsa dvs.Numai inculpatul are obligaţia să fie prezent şi interesul mai mult decât partea vătămată.Ar fi bine, dacă urmăriţi procesul măcar studiind dosarul când aveţi timp la arhivă şi fiţi gata de a face diligenţele necesare imediat.Susţineţi-l măcar depunând Note de şedinţă şi la final pt pronunţare CONCLUZII scrise.
Nu ajunge declaratia dvs. scrisa. Ce calitate aveti in dosar?
Procesele penale nu se suspenda, asta este valabil numai in civil.
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
sant inculpat dar am aparator care osa fie la proces nici asa nui bine?
~ Conținut șters la cerere ~
Daca aveti calitatea de inculpat ar fi bine sa va prezentati. In procesele penale, avocatul nu reprezinta ci, asista partea. Acest lucru este pentru ca, fiind savarsita o infractiune si raspunderea penala fiind personala, avocatul nu poate declara in locul partii si in consecinta nu o poate reprezenta. Daca nu va veti prezenta, veti fi judecat in lipsa, insa acest lucru poate avea anumite consecinte negative. In primul rand pararea judecatorului va fi ca va sustrageti de la judecata, plus ca daca recunoasteti fapta si va exprimati aceasta pozitie in fata judecatorului, puteti beneficia de prevederile art.320`1 Cod procedura penala, si vi se va reduce pedeapsa cu o treime.

Alte discuții în legătură

Prezenta partilor intr-un proces. planoristul planoristul Accident rutier cu victima decedata. Inculpatul nu se prezinta la termene fiind reprezentat de fiecare data de avocat desi este acuzat de ucidere din culpa ... (vezi toată discuția)
Intrebare : mandat de aducere emis sau nu ? ati24 ati24 Buna ziua in legatura cu un proces in derulare va deranjezz in care eu sunt cel acuzat asi dori sa va intreb : -Am inteles ca am avocat de serviciu dar ... (vezi toată discuția)
Prezenta la sedinte a inculpatului, in procesul penal tija tija Buna ziua, Am un proces penal pe rol, suntem in faza cercetarii judecatoresti, iar in urma cu 3 luni instanta a dispus ca nu mai suntem obligati sa ne ... (vezi toată discuția)