avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare : Mandat de aducere emis sau nu ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare : Mandat de aducere emis sau nu ?

Buna ziua

in legatura cu un proces in derulare va deranjezz in care eu sunt cel acuzat asi dori sa va intreb :

-Am inteles ca am avocat de serviciu dar eu nu stiu care este asta cum asi putea sa aflu ?
-Daca se poate derula procesul in lipsa mea? sau neaparat trebuie sa ma prezint?
-Unde si cum asi putea sa verific daca am deja o mandat de aducere pe numele meu ? Cand se emite un mandat de aducere in cazul in care pe domiciliul declarat nu mai locuiesc se lasa ceva instintare un act oficial prin care se atesta ca mi-sa emis un mandat de aducere ?Eu nu am primit nimik pe domiciliul respectiv!Mentionezz ca nu stau la adresa din buletin!
-Fapta este inselaciune contravaloarea este 3000 de euro si am in dosar 15 acuzari .
-Asi putea sa scap fara inchisoare ? Sunt la prima si ultima abatere asta este am fost un prost si acuma urmeaza timpul de rasplata faptelor !
Mentionezz caci lucrezz cu forme legale acum ! Si nu mai ma ocup cu nici o ilegalitate !

Va rog sa ma ajutati cu anumite informatii sa scap si eu de treaba asta !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:09, 21 August 2011
Buna ziua.Procesul se poate judeca si in lipsa, cu conditia sa fiti legal citat.
Aveati obligatia sa instiintati organele judiciare despre schimbarea adresei, unde sa vi se comunice citatiile.
Daca nu ati facut acest lucru, nu va veti putea prevala de nelegala citare.
Da, la domiciiul declarat vi se aduc citatii, iar daca nu sunteti gasit, se incheie un proces verbal, citatia se poate afisa pe usa sau lasata unei persoane majore, din familie.In fine, este o anume procedura.
Daca nu aveti antecedenta penala ste in favoarea dvs. , fiind o circumstanta atenuanta.In plus, aveti posibilitatea recunoasterii faptei, daca procesul nu a intrat in etapa cercetarii judecatoresi, putand beneficia de reducerea pedepsei cu o treime.
Va trebui sa achitati prejudiciul.
Sa va regretati fapta, sa fiti cooperant si sa aveti o atitudine corespunzatoare.
Nu stiu daca scapati fara inchisoare, dar la 15 ,,acuzari,,....Poate, daca nu luati mai mult de 3 ani aveti sanse la suspendarea conditionata a executarii pedepsei.Cine stie, poate exista un concurs de infractiuni si in acest caz veti primi si spor de pedeapsa.IPoteze pot fi multe.Nu se poate sti decat in concret, cunoscand lucrarile si acetele din dosar.
Mandatul de aducere se poate emite cand insatna considera absolut necesara prezenta dvs.
Puteti fi cautat pentru aducerea la indepliire a mandatului si prezentarea dvs. instantei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Am inteles daca aflu cine este avocatul din serviciu si comunic cu el catre judecatorie este ok asa?
Si ca si recuperare asi fi de acord o esalonare in rate ca si o rata in banca si asa asi putea face fata a plati sumei inapoi !
Ce credeti ar merge aceasta varianta?
Cu avocatul din oficiu, doriti sa spuneti.Da, aveti dreptul de a sti cine se ocupa de apararea dvs. si de a lua legatura .
Puteti solicita o esalonare. Dar pana acolo mai este, in principiu trebuie sa va vedeti si pozitia partilor vatamate.Fiindca instanta va putea retine buna dvs. credinta si lipsa mijloacelor, astfel incat sa sa beneficiati de o esalonare.
Intrebarea mea este pot ca sa nu ma prezint si sa mearga numai avocatul meu?
Sfatul meu ar fi sa va angajati avocat si sa va prezentati la proces.
Daca nu urmati aceste doua recomandari este foarte probabil sa primiti o pedeapsa cu executare.
Faptul ca v-ati schimbat adresa unde locuiti dar nu ati anuntat este culpa dvs. si nu o sa va ajute.

Asadar, se poate sa nu mergeti la proces dar veti ajunge foarte probabil la inchisoare daca nu va veti prezenta.
Reflectati bine.

Alte discuții în legătură

Alcool la volan addicted92 addicted92 Buna ziua! Am o intrebare si va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti. Am fost prins in 2011 de politie rutiera, in acea seara eu consumand alcool. Mi ... (vezi toată discuția)
Arest preventiv Dumitru111 Dumitru111 Buna ziua , am si eu o problema , sunt cercetat intr`un proves privind traficul de droguri de risc , problema este ca nu sunt in tara si nu m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Pot sa nu ma prezint la proces? ContSters270475 ContSters270475 am 1 proces in rol am depus declaratia mea este obligat sa fiu acolo sau ajunge declaratia mea? (vezi toată discuția)