avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare : Mandat de aducere emis sau nu ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare : Mandat de aducere emis sau nu ?

Buna ziua

in legatura cu un proces in derulare va deranjezz in care eu sunt cel acuzat asi dori sa va intreb :

-Am inteles ca am avocat de serviciu dar eu nu stiu care este asta cum asi putea sa aflu ?
-Daca se poate derula procesul in lipsa mea? sau neaparat trebuie sa ma prezint?
-Unde si cum asi putea sa verific daca am deja o mandat de aducere pe numele meu ? Cand se emite un mandat de aducere in cazul in care pe domiciliul declarat nu mai locuiesc se lasa ceva instintare un act oficial prin care se atesta ca mi-sa emis un mandat de aducere ?Eu nu am primit nimik pe domiciliul respectiv!Mentionezz ca nu stau la adresa din buletin!
-Fapta este inselaciune contravaloarea este 3000 de euro si am in dosar 15 acuzari .
-Asi putea sa scap fara inchisoare ? Sunt la prima si ultima abatere asta este am fost un prost si acuma urmeaza timpul de rasplata faptelor !
Mentionezz caci lucrezz cu forme legale acum ! Si nu mai ma ocup cu nici o ilegalitate !

Va rog sa ma ajutati cu anumite informatii sa scap si eu de treaba asta !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:09, 21 August 2011
Sa stiti ca a avea un aparator ales sau unul din oficiu ar putea face diferenta in privinta unei aparari corespunzatoare, dar nu doar acest aspect conteaza .Mai depinde si de ce probe exista impotriva dvs., de toate circumstantele comiterii faptei/faptelor , fiindca spuneti ca exista si un prejudiciu mare, mai multe persoane vatamate, si, depinde de gravitatea consecintelor , urmarilor faptei.Si inselaciunea este incriminata in mai multe variante, in vreo 5 depinde unde sunteti incadrat, fiindca si limitele de pedea psa sunt diferite, unele mai mari , altele mai mici.
ati24 a scris:

Am inteles dar care ar fi avantajele mele aici ? Cu care asi putea scapa fara inchisoare?

Doar lipsa antecedentelor. In rest, nu puteti sa va mai prevalati de 320 indice 1 Cpp, adica recunoasterea faptei= scaderea cu 1/3 din pedeapsa, pt ca se administreaza si alte probe in afara celor din timpul urmaririi penale, plus ca e prea tarziu pt invocare.
Poate scapati cu suspendare, daca nu pe fond, in apel sau recurs ( daca mai exista apel).
Luati legatura cu avocatul din oficiu, nu mai stati in pasivitate.
ati24 a scris:

Am inteles dar care ar fi avantajele mele aici ? Cu care asi putea scapa fara inchisoare?

In esenta avocatul dvs. trebuie sa convinga instanta ca o pedeapsa cu suspendare ar fi suficienta...
In rest, depinde de la avocat la avocat.
O pledoarie poate dura 3 minute sau 30 de minute sau/si chiar mai mult intr-un caz ca al dvs.in functie de mai multe aspecte...
Conteaza mult si ce sustine avocatul deoarece poate vorbi la un mod bine gandit sau...la un mod mai putin gandit...dar oricum sa fiti aparat...

Daca insa nu va prezentati dupa parerea mea nu aveti sanse...

Este pacat deoarece se pare ca ati pierdut beneficiul art. 320 indice 1 C.pr. pen. si se putea ajunge la o reducere a limitelor pedepsei cu 1/3...
Nu cred ca ati fi avut sanse deoarece trimiterea dvs. in judecata s-a facut se pare mai inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 202/2010.
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan addicted92 addicted92 Buna ziua! Am o intrebare si va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti. Am fost prins in 2011 de politie rutiera, in acea seara eu consumand alcool. Mi ... (vezi toată discuția)
Arest preventiv Dumitru111 Dumitru111 Buna ziua , am si eu o problema , sunt cercetat intr`un proves privind traficul de droguri de risc , problema este ca nu sunt in tara si nu m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Pot sa nu ma prezint la proces? ContSters270475 ContSters270475 am 1 proces in rol am depus declaratia mea este obligat sa fiu acolo sau ajunge declaratia mea? (vezi toată discuția)