avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Buna ziua! Am o intrebare si va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti. Am fost prins in 2011 de politie rutiera, in acea seara eu consumand alcool. Mi s-a facut proba cu etilotestul si dupa am fost dus la spital pentru recoltare de sange. Alcoolemia era de aproximativ 1.6 in sange. dosar penal clar. La aproximativ 2-3 luni, neavand permis, am condus fara si am avut ghinionul sa fiu prins iar dar de data aceasta nu bausem nimic. Mi s-a facut proces verbal pentru conducere pe drumurile publice fara permis de conducere. Intrebarea mea este la ce pedeapsa ma pot astepta. Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: addicted92 , utilizator 20:00, 11 Martie 2013
este un caz tipic de concurs de infractiuni, in acest caz pedeapsa ce va fi stabilita de instanta se structureaza astfel: daca se stabilesc pedepse cu inchisoarea pentru fiecare infractiune, se aplica pedeapsa cea mai grea care poate fi sporita pana la maximul ei special si daca nu este indestulator se mai poate adauga un spor de pana la 5 ani
Sa inteleg ca pot primi inchisoare cu executare?
este posibil sa primiti cu executare dar nu neaparat.
pedeapsa pentru sabvarsirea unei fapte penale se da in baza unei sentinte penale pronuntata de o instanta de judecata competenta. Nu va poate da nimeni un raspuns exact, deoarece nu se poate erija in judecator, pedeapsa se va intemeia pe dispozitiile legale si pe constiinta magistratului, care va aprecia si va cantari in acest sens. Depinde de foarte multe aspecte, nu se analizeaza practic numai latura obiectiva a infractiunii ci se au in vedere si chestiuni care tin de persoana/personalitatea/conduita faptuitorului, etc. Posibil sa aveti sanse la o pedeapsa cu suspendarea executarii
Tin sa precizez ca am 20 de ani, am fost un elev bun, am absolvit bacalaureatul de la prima incercare si nu am antecedente penale. Nici macar o simpla amenda nu am mai primit pana atunci. Si nu prezint nici un pericol public, mai ales ca nu am mai condus de atunci. Aceste argumente m.ar putea ajuta pentru a primi pedeapsa doar cu suspendare? Va multumesc mult pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis auto pitzi27 pitzi27 Buna ziua .. Am si eu o intrebare am condus fara permis auto (neavand) si am fost oprit de un echipaj de circulatie .. Mia venit o citatie de la udriste sa ma ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcoolemie 0.75 prima proba cernescu cernescu In urma cu 3 ani am avut un accident rutier cu alcoolemie de 0.42 in aer expirat si in sange 0.75 prima proba si la 1 ora dupa am avut 0.65. Procurorul mi-a ... (vezi toată discuția)
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu o imbibatie alcoolica peste limita legala luci_fts luci_fts Am condus in data de 20.02.2011 autoturismul meu personal nissan pe dn1 in busteni am fost oprit de un echipaj de politie care mi-au dat etilotestul am suflat ... (vezi toată discuția)