avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Exista un termen in care trebuie facut partajul dupa divort?
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 10:17, 13 Noiembrie 2012
Buna ziua,

legea nu prevede niciun termen.

Avocat Constantin Boncu
Multumesc pt raspuns. Mai am o intrebare. La momentul divortului aveam in comun un apartament si o casa finalizata, dar neintabulata inca. Banuiesc ca, intre timp, fostul sot a intabulat-o pe numele lui, el fiind cel care s-a mutat acolo dupa divort. Intra si casa sub incidenta partajului?
Daca acea casa e bun comun, o veti partaja. Daca doar aveti un drept de creanta, ar trebui sa actionati in termen de 3 ani de la divort.
Care e povestea casei ? terenul al cui e ?
Buna ziua,

nu cred ca sotul a intabulat-o. Cel mai probabil casa se va intabula dupa ce se va rezolva problema partajului. Oricum, casa va intra la masa partajabila si veti obtine o cota in natura sau contravaloarea acesteia.

Zi buna,
Avocat Constantin Boncu
casa am construit-o in timpul casatoriei, era gata cand am divortat, dar nu era intabulata; terenul l-a primit sotul de la bunica lui, ca donatie.

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil de la proprietari divortati care nu au facut partaj etudoana etudoana Buna ziua, Am urmatoarea problema. Doresc sa achizitionez un apartament care este detinut de doi proprietari, care au fost sot si sotie iar acum sunt ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj auracata auracata buna ziua. sint casatorita din 2002 si locuiesc intr-un apartament cu 3 camere proprietate comuna.(cu toata ca , casa este cumparata numai din banii mei).sotul ... (vezi toată discuția)
Casa comuna luata de banca flo8200 flo8200 Casa comuna sotilor este ipotecata pentru un credit de nervoi personale a sotului, bani cu care si-a imprumutat firma unde este asociat unic. In cazul in care ... (vezi toată discuția)