avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare decizie procuror
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare decizie procuror

In data de 12.06.2009 am fost implicat intr-un accident de circulatie soldat ci accidentarea unei minore. din declaratiile fetei accidentate si a martorilor ei rezzulta ca a fost accidentata la 4 m dupa trecerea de pietoni, iar din declaratia mea si a martorilor mei la 10 m. in urma cercetarilor am primit castig de cauza si mi-am primit permisul, care fusese suspendat fara drept de circulatie dupa 9 luni de la accident. Dupa o luna am primit o informare ca se contesta decizia luata de procuror si ca cercetarile vor continua.
A urmat expertiza in urma careia expertii (ceruti de catre parintii fetei) au concluzionat ca fata se considera ca nu a trecut prin loc nepermis pentru ca in zona era trecere de pietoni. fata a declarat ca a fost acrosata la 4 m de trecere si a cazut la 10 m fata de aceasta ( luna iunie).
dupa expertiza a trecut inca un an si cateva luni si acum cateva zile am primit decizie de la procuror ca nu sunt vinovat, ca apoi sa primesc o citatie prin care sunt chemat in calitate de intimat la un proces ca urmare a netrimiterii in judecata de catre procurori.

Intrebarea e : Ce trebuie sa fac in aceasta situatie si cat mai poate dura aceasta aberatie? (au trecut 3 ani si 5 luni de la accident), si daca este vreo modalitate sa recuperez banii pe care ii dau la avocat.
Cel mai recent răspuns: andu202002 , utilizator 11:32, 23 Noiembrie 2012
dacă partea vătămată a contestat până s-a ajuns în instanță, în opinia mea și potrivit informațiilor ce le-ați postat, va pierde și procesul penal cu dvs.La rămânerea definitivă și irevocabilă a hotărârii judecătorești în favoarea dvs. și pe baza ei, puteți solicita părți adverse TOATE cheltuielile, în caz de refuz, vă adresați unui executor judecătoresc ce va rezolva problema.În proces, prin avocat, solicitați tot ceea ce trebuie și depuneți nota cu cheltuielile ce le-ați suportat, devalorizarea leului etc etc
Aspectul ca ati fost citat de catre instanta demonstreaza ca partea vatamata staruie in cererea de constatare a nevinovatiei sale
Daca dupa intreaga perioada de consum nervos,apreciati util si necesar,in temeiul documentelor care dovedesc nevinovatia dvs,aveti dreptul sa formulati actiune impotriva partii adverse

Din ce descrieti dvs inteleg ca a existat initial o ordonanta de SUP care a fost atacata la procurorul ierarhic superior si apoi in instanta iar instanta conf.278^1alin.8 lit.b a admis plângerea, prin sentinţă si a desfiinţat ordonanţa atacată şi a trimis cauza procurorului, în vederea redeschiderii urmăririi penale.Acum inteleg ca exista alta ordonanta de SUP,care a urmat acelasi traseu,si acum santeti in instanta.
Spuneti care a fost temeiul in drept ptr. care sa dat SUP in ambele situatii.
Cum adica temeiul in drept ? A fost deschis un dosar de cercetare penala pentru plecare de la locul accidentului si vatamare din culpa, care a ajuns la procuror, iar acesta a dat N.U.P. In urma acestei decizii partea vatamata a facut recurs si au fost reincepute cercetarile, care iar au ajuns la procuror si primind aceeasi decizie (fata nu a trecut regulamentar strada ).
Ce scrie in rezolutia procurorului ?

Alte discuții în legătură

Sentinta nelamurita apaula apaula buna ziua,am si eu o problema:in 2011 am avut un accident in care am lovit o persoana pe trecerea de pieton,in urma acidentului victima a depus la dosar un act ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima pieton biztza biztza persoana vatamata a primit 8 zile concediu medico-legal.in cate zile se solutioneaza dosarul de catre procuratura daca politia a dispus n.u.p. si la ce alte ... (vezi toată discuția)
Rezolutie este posibil? irinu irinu Buna seara. Este corect am depus o plangere la Parchetul X dupa cateva luni si o cercetare destul de ciudata spun ieu deoarece sa dat N.U.P.pe motiv ca domnul ... (vezi toată discuția)