avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victima pieton
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victima pieton

persoana vatamata a primit 8 zile concediu medico-legal.in cate zile se solutioneaza dosarul de catre procuratura daca politia a dispus n.u.p. si la ce alte probleme ma pot astepta din partea partii vatamate,aceasta anuntind dupa o luna de la accident ca-i trebuie 3-4mii ron ptr.niste controale medicale ca are dureri la coloana.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:45, 22 Martie 2011
daca se da nup poate face cotestatie la prim-pocuror si apoi pe instanta; donsultati-va cu av dumeavoastra
Organul de cercetare penala ( politia) propune procurorului solutia sa prin referatul intocmit in urma cercetarii efectuate, propunere care poate fi confirmata sau infirmata de catre procuror.
Daca procurorul va confirma solutia , acesta va comunica rezolutia /ordonanta dupa caz partilor.
Ca termen de solutionare al dosarului dvs., nu va poate spune nimeni cu exactitate, dat fiind faptul ca nu exista un termen procedural prevazut de lege.
Persoana vatamata are dreptul sa formuleze plangere impotriva solutiei dispuse in termen de 20 de zile de la comunicarea acesteia la procurorul ierarhic superior, iar daca plangerea va fi respinsa, se poate adresa apoi cu plangere la instanta in termen de 20 de zile de la comunicarea solutiei dispuse de catre procurorul ierarhic superior.( mai exista o situatie cu termenul dar nu am sa o mai expun), de principiu deci poate uza de disp.art 278 si apoi de disp. art 278 indice 1 c.proc. pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 278 al3c.p.p. liviuu liviuu Ma puteti ajuta ca nu am gasit pe net acest articol. La ce se refera? (vezi toată discuția)
Articol cod procedura penala Just-drept Just-drept De la 1 februarie stiu ca s-a modificat NCPP,si doresc sa stiu daca mai e valabile aceleasi articole din vechiul cod de procedura penala. In fapt inainte era ... (vezi toată discuția)
Plangerea in fata judecatorului impotriva actelor procurorului Popescu Marilena Popescu Marilena In iunie 2011 am constata lipsa, celei mai mari cantitati de bijuterii , pe care le pastram intr-o geanta cu cifru. Am anuntat 112,a venit Politia si le-am ... (vezi toată discuția)