Buna, sunt persoana fizica, nu am PFA/SRL etc.. doresc sa import anumite produse din tari non-UE si sa le revand ulterior insa cum am spus, nu detin nici o forma din cele mentionate asa ca le voi importa pe firma unui prieten dupa care eu le voi revinde mai departe. Doresc sa stiu daca este legal si pot face asta, adica produsele vor intra pe firma cuiva iar eu ma voi ocupa de vinderea lor, iar acel prieten imi va emite facturi/chitante ori de cate ori voi avea nevoie, doar ca eu ma voi intalni cu clienti si/sau le voi expedia marfa. Mentionez ca nu am nici un contract sau nici un act cu acea firma si nu sunt platit oficial in vre-un fel. Se poate face un contract de comisionar intre mine si acea firma?
Cine achita pretul produselor catre furnizorul initial si cum?
Cum incaseaza firma prietenului Dvs. pretul produselor vandute de Dvs.?
Sunt cateva intrebari la care ar fi bine sa aveti raspunsurile corecte.
Variante pentru a desfasura activitatea in legalitate sunt, insa este necesar ca Dvs. sa va doriti acest lucru; in caz contrar, riscurile sunt prea mari.
1. Va infiintati Dvs. un pfa/srl si veti putea desfasura activitat comerciala in legalitate, fie importand direct de la furnizorul extern, fie cumparand intreaga marfa de la srl-ul prietenului Dvs. si vanzand-o ulterior.
2. Va asociati si Dvs. la srl-ul prietenului si desfasurati activitatea comerciala direct de pe firma acestuia..
Importuri !!!
stefpasca
Suntem o firma din Romania care am achizitionat o marfa din Elvetia. Marfa a fost vamuita in Austria de catre un transpotator (comisionar), care a ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390
andreap124
Buna ziua.
Am urmatoarea situatie...primesc factura de marfa de la filiala din Slovacia a unei firme din China, cu conditia de livrare FOB.Achit factura in ... (vezi toată discuția)