avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei si adaugarea acordului global
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei si adaugarea acordului global

As dori sa aflu care sunt pasii urmatori pentru ca pensia sa fie majorata prin adaugarea calculului acordului global? Am dus la casa de pensii documentele obtinute de la institutia la care am lucrat si am primit negattie cum ca nu exista in legea pensiilor asa ceva. Am aflat ca in urma unei hotarari judecatoresti casa de pensii va tine cont de acodrul meu si se va recalcula pensia. Ce trebuie facut. La ce instanta trebuia sa ma duc si daca trabuie sa agajez un avocat? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gianduja , utilizator 17:24, 31 Ianuarie 2009
Legea pensiilor prevede ca acordul global nu se ia in calcul, insa in practica instanta a decis ca acesta va fi luat in calcul daca se face dovada ca pentru acesta institutia la care ati lucrat a retinut si a virat contributia de asigurari sociale.

In acest sens, aveti nevoie de o adeverinta cu toate sporurile, primele etc.

Este nevoie de o cerere de chemare in judecata la care veti anexa: decizia de pensionare, buletinele de calcul, adeverinta de mai sus si un cupon de pensie pe care le depuneti la Tribunal.
Contestatiile referitoare la decizii de pensie, recalculare etc. sunt de competenta tribunalului.
Nu este necesar un avocat, practica judecatoreasca in domeniul acordarii acordului global dureaza de ani buni!
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord, acord global, prime dumitru2000 dumitru2000 X pensionar obtine de la institutia unde a lucrat o adeverinta in care se mentioneaza ca a obtinut in perioada 1973-1999 venituri suplimentare: acord, acord ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie prin adaugare venituri cu caracter variabil romeo bratu romeo bratu Buna ziua Am obtinut de la angajator adeverinta cu veniturile cu caracter variabil din perioada 1983-2001 care nu au fost luate in calcul la stabilirea ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in acord global si veniturile din prime adonisvigalex adonisvigalex Am iesit la pensie la limita de varsta in 28.03.2010 conform legii 19/2000. La stabilirea pensiei nu au luat in calcul si veniturile realizate in ... (vezi toată discuția)