As dori sa aflu care sunt pasii urmatori pentru ca pensia sa fie majorata prin adaugarea calculului acordului global? Am dus la casa de pensii documentele obtinute de la institutia la care am lucrat si am primit negattie cum ca nu exista in legea pensiilor asa ceva. Am aflat ca in urma unei hotarari judecatoresti casa de pensii va tine cont de acodrul meu si se va recalcula pensia. Ce trebuie facut. La ce instanta trebuia sa ma duc si daca trabuie sa agajez un avocat? Multumesc.
Legea pensiilor prevede ca acordul global nu se ia in calcul, insa in practica instanta a decis ca acesta va fi luat in calcul daca se face dovada ca pentru acesta institutia la care ati lucrat a retinut si a virat contributia de asigurari sociale.
In acest sens, aveti nevoie de o adeverinta cu toate sporurile, primele etc.
Este nevoie de o cerere de chemare in judecata la care veti anexa: decizia de pensionare, buletinele de calcul, adeverinta de mai sus si un cupon de pensie pe care le depuneti la Tribunal.
Contestatiile referitoare la decizii de pensie, recalculare etc. sunt de competenta tribunalului.
Nu este necesar un avocat, practica judecatoreasca in domeniul acordarii acordului global dureaza de ani buni!