avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

[ editat de moderator-scrierea cu majuscule contravine regulamentului de postare]
eu ca mama traiesc in spania cu 3 copii din care unul minor ,prin abandore sotul a plecat in romania acum 4 ani avind si o sentinta judecatoreasca ca maltrato familiar si o candamnare de 1 si 9 luni si o pensie de 300 euro suntem divortati de citeva luni in romania partajul continuind in continuare in romania , avem in comun un apartament in romania si o masina cumparata in spania . actualmente sotul traieste in romania de 4 ani avind si masina cu el .ulterior masina a vinduto , el cere la partaj 75 la suta din casa si sa mi dea restul de 25 la suta . pensia nu atribuita minorilor nu a respectato adica nu a platit nimic in ultimi ani . sotul nu a declarat la partaj cumpararea in spania o masina , eu doresc sa cer in instanta dobindirea in totalitate a apartamentului si demostrind ca am avut o masina in spania care el a vinduto , si faptul ca nu a platit nimic copiilor ,, ce sanse de cistig am sa cistig apartamentul si evacuat din casa ptr a ma reintoarce in tara

Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: dora40 , utilizator 10:57, 5 Decembrie 2012
ptr a intra in casa ordonanta presedintiala de reintegrare si eventual odata cu aceasta sa cereti si evacuarea lui aducand actele din spania in sprijinul dvs faptul ca el este violent.partajul va dura si asta ar fi singura solutie ptr a locui in acel apartament mai repede.la partaj va trebui sa demonstrati toate veniturile pe care le-ati avut dvs in toti anii casatoriei si eventual daca ati mai fost ajutata de parinti sau alte rude.copiii nu au nicio legatura cu bunurile sotilor ei nu mai intra la partaj.ptr neplata pensiei de intretinere a copiilor va trebui sa depuneti la politie o plangere.acum e important de stiut daca acesta in romania realizeaza venituri.
am sentinta judecatoreasca din spania ,contractul de la masina cumparata ptr care eu cer despagubire ptr bunul vindut, ca venitul meu declar cartea de munca din tara si din spania , am cerut ca el sa demonstreze la fel cu cartea de munca anii lucrati care sunt mai putini decit mine ,pe timpul divortului a lucrat citeva luni , iar in prezent este in somaj si lucreaza la intelegere la acceasi firma la negru
in acest caz ptr neplata pensiei de intretinere nu o sa ii faca nimeni nimic-ptr ca nu are venituri...saracul.la partaj va fi o lupta grea .aveti nev de avocat si de multi bani ptr taxele de timbru si alte chelt colaterale.trebuie sa dem ca dvs ati avut o contributie mai mare ptr obtinerea acestor bunuri si mai ales ca este important interesul sup al copilului de a avea un acoperis deasupra capului ptr ca e sing sansa ca sa va puteti reantoarce in tara.nu cred ca veti obtine ap in totalitate dar macar sa obtineti o cota majoritara si ap in natura si sa ii dati fostului o sulta.
daca cedez masina in favoarea lui si bunurile din casa paritul a plecat din spania cu masina in valoare de 15 euro si mie sa-mi corespunda casa ca acoperis ptr mine si copii .Piritul nu mai are masina avinduto fara ca eu sa stiu . demonstrez doar cu contractul ca a fost cumparata impreuna .credeti ca in instanta il va obliga sa accepte , si tot in acest timp am ajutat baiatul la studii in jur de 4 mii euro sa -i cer baiatul fiind major se ia in considerare sacrificiul meu
cand a vandut masina erati divortati?e f bine sa aratati ca ati ajuta baiatul si ar fi f bine sa aveti niste acte in acest sens din care sa reiasa acea suma de bani.

Alte discuții în legătură

Divort ,partaj dora40 dora40 Mesaj Va rog sa ma ajutati cu un raspuns .: SUNT IN CURS DE divort , deschis in romania eu aflinduma in spania de 10 ani cu 3 copii a fost si sotul care a stat ... (vezi toată discuția)
Executare silita iulian56 iulian56 Buna ziua ! Ma numesc I.Dobrescu si sunt din Pitesti Problema: Am fost casatorit si recent s-a incheiat divortul In timpul casatoriei am luat un imprumut ... (vezi toată discuția)
Mostenire vanduta, cumparare proprietati impreuna cu sotia - drepturi robertcy robertcy Am primit mostenire o casa de la parintii mei ... nefiin-d casatorit legal, apoi m-am casatorit legal, dupa citiva ani am vindut casa (care era mostenirea mea) ... (vezi toată discuția)