avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort ,partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort ,partaj

Mesaj Va rog sa ma ajutati cu un raspuns .: SUNT IN CURS DE divort , deschis in romania eu aflinduma in spania de 10 ani cu 3 copii a fost si sotul care a stat doar 6 ani si sa reintors in tara abandoninduma cu 3 copii el aflindu se in tara traieste cu o alta femeie in apartamentul nostru de moment nu am putut demonstra dar ma acuza de iresponsabilitate fata de casa , fata de copii si nu imi place sa lucrez toate aceste acuzatii ptr ai ramane lui apartamentul, eu de 4 ani in spania cu 3 copii am inchiriat un apartament pentru a putea ca copii sa studieze bineinteles ca pot dovedii indeplinesc conditii de ingrijire a copiilor in limita exacta lunara. Doi copii sunt majori unul lucreaza iar celalalt a terminat studiile anul acesta, mai este unul minor .. sotul de 4 ani nu a lucrat si nu ma ajutat cu nimic doar de citeva luni lucreaza , .ce sanse de cistig am eu pot cere o pensie din urma ptr minora si daca pot ramine eu cu apartamentul cum se stabileste o pensie, eu fiind in spania si cheltuielile sunt mai mari fata de romania . a adus in instanta acuzatii mincinoase si martor mincinos, aduc dovezi contraditorii ce dovedesc ca minte
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:43, 7 Martie 2012
Pensia de intretinere nu se acorda retroactiv, ci de la data intoducerii cererii la instanta.
Ea se stabileste in functie de veniturile tatalui, daca acesta lucreaza, adica pentru un copil, 1/4 din salariul lui net.
Pentru ca mai aveti un copil minor inca, solicitati instantei stabilirea domiciliului acestuia la dvs. in cadrul procesului de divort.
In legatura cu apartamentul, daca acesta este achizitionat in timpul casatoriei, este bun comun, si va trebui sa faceti actiune separata de partaj, daca nu ati solicitat partajul odata cu divortul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dora40 dora40 [ editat de moderator-scrierea cu majuscule contravine regulamentului de postare] eu ca mama traiesc in spania cu 3 copii din care unul minor ,prin abandore ... (vezi toată discuția)
Abandon familiar de partea unui parinte stabilit in strainatate si reintors in tara dora40 dora40 SUNT FEMEIE CU 3 COPII TRAIESC DE 10 ANI STABILITA IN SPANIA, SOTUL IN URMA CU 3 ANI SA REINTORS IN TARA FARA SA-SI ASUME NICI O RASPUNDERE , REINTORS IN TARA ... (vezi toată discuția)
Divort ,partaj dora40 dora40 BUNA, sunt o femeie cu 3 copii .aflata in spania de 10 ani , pina acum 4 ani se afla si sotul la care ne-am despartit pe motiv de maltrato avind pe pe ... (vezi toată discuția)