avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitii publice - produse si servicii de instalare a ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitii publice - produse si servicii de instalare a lor

Institutia la care lucrez vrea sa achizitioneze ornamente de iarna . Pot face doua contracte , cu doua firme diferite , una care sa le aduca si una care sa le monteze , pentru sume pana in 15000 euro , astfel incat sa le pot cumpara direct?
Sau , pot face doua contracte , cu doua firme diferite , care sa cuprinda fiecare ornamente + montaj, pana in 15000 euro fiecare?
In buget sunt prevazuti bani separat pentru fiecare contract in parte. Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 17:13, 13 Noiembrie 2012
Obiectul contractului este amenajarea unui spatiu cu ornamente.La estimarea unui contract, AC are obligatia de a lua in considerare toate costurile necesare indeplinirii contractului. Daca valoarea estimata a produselor este mai mare decat valoarea serviciilor de montaj, este contract de furnizare iar daca valoarea serviciilor de montaj este mai mare decat valoarea produselor este contract de servicii. Nu se pot face doua contracte cu doua firme diferite in conditiile date, este obligatorie aplicarea procedurii cerere de oferte, indiferent cum aveti dumneavoastra banii prevazuti in buget.
Daca aveti buget separat, pozitii in PAAP separat, avand si CPV separat ptr fiecare achizitie, le puteti cumpara becurile separat si montajul separat, obiectul contractelor fiind diferit.
Justificarea este ca astfel, puteti cumpara becurile si le puteti monta ulterior prin forte proprii, fara o angajare ulterioara de cheltuieli. Sau puteti face o achizitie de montaj separat cu o firma anul asta, si alta achizitie doar de montaj la anul, cu alta firma. Sau puteti sa nu le mai montati deloc, daca nu mai aveti bani ulterior. Sau puteti sa montati doar partial din ele. N variante...

Problema este ca va trebui sa justificati la controalele ulterioare acest lucru.

Desi se poate si este justificat legal, daca vreti sa nu aveti nicio durere de cap, puteti proceda conform colegului Fanelli si face o singura achizitie, caz in care nu va va mai intreba nimeni nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon achizitie directa, cod cpv sau grupa , ac cu subunitati ariaint ariaint Context: Autoritate Contractanta (întreprindere publica) cu • Sediu central • 8 subunitati fara personalitate Juridica • Sectii subordonate ... (vezi toată discuția)
Valoare estimata ibitza78 ibitza78 Am participat la un curs organizat de ANRMAP si am fost informati ca produsele care se incadreaza in acceasi grupa CPV (adica primele 3 cifre din codul CPV) se ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa ajutor ! Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua, rog sa ma informati si pe mine despre achizitia directa a produselor. Stiu ca e legala e prevazuta de art 19 din Oug 34/2006 stiu ca tr o nota ... (vezi toată discuția)