avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxe si impozite
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxe si impozite

Imi cer scuze pentru cum am trimes mesajul prima oara
Buna ziua! Am o nedumerire si as dori sa ma ajutati. Am un autoturism(inmatriculat in Romania) care este doar pe numele meu sunt beneficiar al Legii 341/2004 am calitatea de Luptator Remarcat prin Fapte Deosebite in Lege scrie ca am scutire la impozitul pe autoturisme la un autoturism hicomat. (hicomat stiu ca inseamna autoturism echipat cu un dispozitiv pentru persoanele cu handicap) . Sotul meu este persoana cu handicap grav gradul 1 cu insotitor (este si el Luptator Remarcat prin Fapte Deosebite ) , am mers la Romhandicap am echipat masina cu dispozitiv de condus la mana, am mers la RAR sa il treaca in cartea masinii , a fost trecut ,, echipat cu dispozitiv de condus la mana". Acum urmeaza sa merg la Primarie sa depun cerere pentru scutirea de impozit, la rolul masinii la Primarie este trecut si sotul. Va rog sa imi spuneti pe ce nume trebuie sa fac cererea de scutire la impozit. Va rog din suflet sa ma ajutati. Astept un raspuns urgent la adresa lili_olarescu@yahoo.com
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2009
lili olarescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Danielle89 , utilizator 23:06, 3 Octombrie 2010
Cererea catre primarie trebuie facuta in numele posesorului autoturismului, daca acesta este si beneficiarul prevederilor Legii 341/2004.Daca nu este una si aceeasi persoana, probabil nu veti primi scutire.
Va multumesc. Da posesorul autoturismului este si beneficiarul Legii 341/2004.
lili olarescu a scris:

Va multumesc. Da posesorul autoturismului este si beneficiarul Legii 341/2004.


Atunci cererea o faceti pe numele acestuia. La cerere atasati si copie de pe dovada ca este beneficiar al Legii nr.314/2004.
Buna seara!
Am si eu o mare nelamurire, prietenul meu are un handicap locomotor iar masina lui este hidramata, asa a cumparat-o cu mult inainte sa ajunga in aceasta situatie.
Ca sa fie scutit de impozitul de masina ni s-a spus ca trebuie sa mergem la RAR sa ne treaca in cartea masinii ca aceasta este hicomata.
Eu vreau sa stiu daca este suficient faptul ca e hidramata din fabrica sau mai trebuie facut ceva la ea.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod fiscal art 469 lit d la cine se refera scutirea? zefirzefir zefirzefir Am raspuns de la TAXE SI IMPOZITE, ca urmas EROU, ca nu beneficiez de scutire impozit pentru autoturism, ca nu e prevazut in leg 227 -2015, oare asa este?Va ... (vezi toată discuția)
Legea 189/2000 codrean_a codrean_a Buna ziua, Sunt un pensionar din Reghin, beneficiar al legii 189/2000. Am inregistrat pe numele meu un teren agricol intr-o comuna apropiata municipiului ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 341/2004 vasileamalia vasileamalia am rugamintea sa ma ajutati daca se poate cu privire la lg.341/2004.doresc sa stiu daca un salariat ce detine Brevet prin decretul nr.37/2000-cu titlu de ... (vezi toată discuția)