avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale COD FISCAL ART 469 lit d la cine se refera scutirea?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

COD FISCAL ART 469 lit d la cine se refera scutirea?

Am raspuns de la TAXE SI IMPOZITE, ca urmas EROU, ca nu beneficiez de scutire impozit pentru autoturism, ca nu e prevazut in leg 227 -2015, oare asa este?Va rog spuneti mi art 4 al 1 leg 341/2004 actualizata, nu se refera la urmasi?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: lungdan , utilizator 13:57, 14 Martie 2016
Da asa este, nu beneficiati.
De scutire beneficiaza urmatoarele persoane prevazute de art.3,alin(1) litera b) din legea 341/2004 actualizata si anume:
-Luptător Rănit
-Luptător Reţinut
-Luptător cu Rol Determinant
-Luptător Remarcat prin Fapte Deosebite
Articolul 4 alineatul 1 are urmatorul continut:"Dupa intrarea in vigoare a prezentei legi [341/2004] beneficiaza de drepturile conferite de aceasta doar persoanele care se incadreaza in prevederile acesteia" si nu are nicio relevanta in raport cu prevederile Legii 227/2015.
Urmasii eroilor martiri se incadreaza in categoria persoanelor prevazute la art.3^1 litera b) din Legea 341/2004, categoria care a fost scapata din vedere de Legea 227/2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod fiscal art 469 lit d la cine se refera scutirea zefirzefir zefirzefir d) mijloacele de transport aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) și art. 4 alin. (1) din Legea nr. ... (vezi toată discuția)
Drepturi urmas revolutionar babutza babutza Buna ziua, Am o intrebare referitoare la drepturile de urmas ale unui revolutionar. Tatal a fost revolutionar si as fi vrut sa stiu ce drepturi are mama ca ... (vezi toată discuția)
Urmas erou revolutie 29 ani are dreptul la indemnizatie? zefirzefir zefirzefir Nu pot sa ma lamuresc singur daca din 2016 este specificat ca urmasii de EROU MARTIR I REVOLUTIEI ROMANE-1989,vor beneficia de indemnizatie indiferent de ... (vezi toată discuția)