avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment persoana fizica
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment persoana fizica

-Cum putem deschide o procedura de insolventa a unei persoane fizice, in conditiile neexistentei unui cadru reglementat, in materie?
-Putem uza de legislatia comunitara, in noua calitate de cetatini comunitari?
-Ce similitudini cu procedura insolventei/falimentului, societatilor comerciale, putem regasi in atat de necesara procedura de insolventa a persoanei fizice?
Cel mai recent răspuns: viktorV , utilizator 15:39, 9 Noiembrie 2012
Stimate Domn,

In sedinta de miercuri, 17 octombrie 2012, Guvernul a avizat negativ proiectul de Lege privind insolventa persoanelor fizice.

In acelasi timp, pe rolul Tribunalului Comercial Cluj se afla singurul dosar de insolventa a unei persoane fizice. Este vorba de dosarul nr.3499/1285/2011, care, cu siguranta, va crea un precedent.

In cazul in care aveti posibilitatea, va sfatuiesc sa consultati acest dosar. In orice caz, puteti urmari desfasurarea procesului pe www.portal.just.ro .

Mult succes!

Av.Ana-Maria Gadescu
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa persoana fizica. prevaleaza legea europeana? sorina maria sorina maria poate o pers fizica sa ceara declansarea proc de insolventa?dupa legile romanesti am inteles ca nu , dar dupa cele europene? (vezi toată discuția)
Insolventa personala ANDREI2002 ANDREI2002 Buna seara. Imi puteti spune va rog frumos daca legea privind insolventa personala (persoana fizica) este in vigoare? Daca da atunci cum se procedeaza in ... (vezi toată discuția)
Faliment personal premus76 premus76 buna ziua! sunt un debitor la o banca.pana acum ,din 2007 ,am achitat fara nici o intarziere ratele la credit.din pacate nu mai sunt in masura sa le ... (vezi toată discuția)