avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la munca al celor la
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la munca al celor la

mama este pensionata la limita de varsta din anul 2008 si are o pensie in cuantum de 723 lei.De atunci lucreaza ca asistent maternal la DGASPC cu un salariu net de 881 lei. Intrebarea este daca mai are dreptul sa profezeze si sa aiba si pensie cf legii.Avand un contract de munca pe durata determinata care expira in mai 2014 i se poate desface CM prin neprezentarea la un concurs intern pt ocuparea posturilor vacante,desi atestatul si contractul sunt valabile pina in 2014??????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:10, 10 Noiembrie 2012
Persoanele pensionate la limita de varsta pot cumula pensia cu salariul ... chiar daca este vorba de sectorul bugetar , unde exista o limitare a acestui cumul, mama dvs poate cumul pensia cu salariul.
Buna seara In primul rand multumesc pentru raspuns!!! As dori sa stiu daca are un CM pe durata determinata pina in anul 2014 cand expira si atestatul de asistent maternal profesionist poate fi chemata pentru un concurs ce vizeaza posturile vacante din firma?? Totodata i s-a adus verbal la cunostinta ca contractul de munca trebuie sa se incheie in decembrie!!!!! Destul de curios deoarece am precizat mai sus valabilitatea CIM incheiat!!!! Si inca o intrebare puteti sa-mi spuneti care este limitarea cumulului dintre pensie si salariu?
Nu poate fi chemata sa participe la concurs pentru ocuparea unui post vacant ... Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze, se prevede in art.3 alin.2 C.mun.

Chiar daca durata c.i.m. expira in 2014, acesta poate inceta inainte de aceasta data , in conditiile prevazute de Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de pensie cu salariul livialupu livialupu Buna ziua. Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1. Un pensionar pentru limita de varsta, poate participa la un concurs de ocupare a unui post vacant si nu ... (vezi toată discuția)
Controverse legea 49/2010 nicusan nicusan Daca intocmesc un act aditional la cim unui salariat caruia angajatorul i-a aprobat continuarea activitatii dupa implinirea varstei standard de pensionare cu ... (vezi toată discuția)
Despre c.i.m blue191 blue191 Salariatul a primit decizia de pensie la limita de varsta.Poate sa lucreze cu acelasi contract?Cu ce data se incheie un nou C.I.M? (vezi toată discuția)