avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica locuinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica locuinta

Buna seara locuiesc la bloc avand o locuinta nereabilitata termic .
vecinul de dedesupt a facut reabilitare exterioara in urma careia reclama ca datorita faptului ca apartamentul meu nu este reabilitat exterior are infiltratii de apa in locuinta .
Ma amenintat ca conform legii 230. din 2007 va cere sanctionarea mea motivand faptul ca in acest moment nu dispun de disponibilitatile economice pentru a realiza reabilitarea termica exterioara a apartamentului .
Doresc sa stiu daca acest lucru este posibil si legal.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: trifoi1998 , utilizator 13:37, 10 Noiembrie 2012
Interventia asupra partii comune din condominiu dupa cum este partea exterioara a imobiluluimse poate realiza numai cu acordul asociatiei de proprietari
Nu sunt recomandate executarea de interventii partiale asupra partii comune
Tehnic ,daca executia reabilitarii a fost temeinic executata,nu avea voie ca vecinul sa se mai confrunte cu probleme de infilitratii
Legea nr 230/2007 nu contine dispozitii prin care sa se poata sanctiona proprietarii care nu detin surse/resurse financiare prin care sa poata achitac/v modernizare eficienta energetica
@mihai_lege
Recomandati vecinului sa se adreseze cu o cerere scrisa conducerii asociatiei de proprietari. Peretii exteriori fac parte din partile comune si reparatiile acestora se realizeaza cu bani din fondurile de reparatii.
Daca vecinul insista, apelati Dvs. la conducerea Asociatiei sa rezolve situatia pentru a scapa de stresul creat.
L.C.
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
Laura Ciobeica, moderator
@mihai_lege

Pai mai inainte de toate ar trebui sa va spuna el daca a facut lucrarea in mod legal, cu aprobarea asociatiei de proprietari pentru ca zidul exterior este proprietate comuna, si cu autorizatie de la primarie.

Mai apoi sa va spuna daca, inainte de a se apuca de treaba, v-a cerut un angajament de a-i urma exemplul, stiind ca va avea probleme.

Ce i se intampla lui este o problema de ordin tehnic, de executie a lucrarii si nu are nicio legatura cu dv.

Nu va faceti absolut nicio problema! :)
Asa se intampla cand tot romanul se pricepe acum si la reabilitare termica. Parca nu era destul ca se pricepe la fotbal, la politica si agricultura.
Acea lucrare facuta separat de ceilalti nu este reabilitare termica ci o incercare de izolatie facuta doar partial. Reabilitarea termica se face pentru intregul bloc, pentru peretii exteriori, subsol, terase, instalatii...
De aceea atunci cand se inscriu blocurile in programul national de reabilitare sunt atatea probleme cu asociatiile de proprietari sau mai bine zis cu membrii acestora. Unii nu au bani, altii nu vor nici macar gratuit s.a.m.d.
De ce credeti ca primaria, proiectantul si executantul reabilitarii termice insista ca reabilitarea sa se faca pentru intreaga cladire? Pentru ca numai asa poate ajunge la acea economie de caldura de 30-50%. Numai asa pot fi acoperite toate suprafetele, colturile, rosturile... pe unde poate patrunde umezeala. Numai asa se poate realiza un aspect unitar si estetic al blocului.

Vecinul dumneavoastra are dreptate ca din cauza altor vecini care nu au facut lucrarea, se infiltreaza umezeala in apartamentul lui, dar nu cred ca a facut legal acea lucrare, cu proiect, acord asociatie, autorizatie de la primarie. Intrebati-l si ne spuneti si noua. Sau, asa cum s-a spus mai sus, intrebati si presedintele asociatiei sau administratorul.
@adriantot

Va rog sa-mi comunicati sursa informatiei dvs, citez: "numai asa poate ajunge la acea economie de caldura de 30-50%"

Tot incerc sa ma lamuresc daca aceasta "idee" emana de la producatorii de materiale sau este o informatie tehinca, obiectiva. Deci, de unde aveti aceasta informatie!?

Eu am intrebat la facultatea de constructii si mi s-a spus ca aproximativ 70% din transferul termic se face prin suprafetele vitrate (geamuri). Daca ar fi cum spuneti dvs., atunci ar rezulta ca pentru o economie de 30-50% ar trebui astupate, partial, si ferestrele!

Va multumesc anticipat pentru mentionarea sursei dvs. de informatie !

Alte discuții în legătură

Obligatia de a incalzi apartamentele nelocuite dintr-un imobil florentinadobre florentinadobre Buna ziua, as dori sa stiu daca proprietarii de apartamente nelocuite au obligatia legala de a incalzi aceste apartamente,avand in vedere ca cei care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Reparatii fatada bloc andrale andrale cateva familii de pe scara unui bloc,care face parte dintr-o asociatie de proprietari,fac cu o firma, izolatie exterioara in dreptul apartamentelor lor. As ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a apartamentului armand67 armand67 Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, la etajul 1. Doresc sa reabilitez termic [b]doar apartamentul proprietate personala[/b], nu si toate nivelurile cladirii in ... (vezi toată discuția)