avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica locuinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica locuinta

Buna seara locuiesc la bloc avand o locuinta nereabilitata termic .
vecinul de dedesupt a facut reabilitare exterioara in urma careia reclama ca datorita faptului ca apartamentul meu nu este reabilitat exterior are infiltratii de apa in locuinta .
Ma amenintat ca conform legii 230. din 2007 va cere sanctionarea mea motivand faptul ca in acest moment nu dispun de disponibilitatile economice pentru a realiza reabilitarea termica exterioara a apartamentului .
Doresc sa stiu daca acest lucru este posibil si legal.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: trifoi1998 , utilizator 13:37, 10 Noiembrie 2012
Ceea ce ati facut dvs. e sa comparati merele cu perele ca ambele sunt fructe.

Asa ati amestecat procentele legate de transferul de caldura cu cele legate de economia de caldura.
Gasiti materiale oficiale pe aceasta tema in reglementarile cu privire la realizarea programelor nationale de reabilitare termica. Iata cateva fraze din Ghidul elaborat de Ministerul dezvoltarii regionale si turismului:
Cladirile rezidentiale din România, reprezentând aproximativ 95,4% din totalul cladirilor. Cladirile rezidentiale existente sunt, în general, vechi (peste jumatate din cladirile rezidentiale au fost construite înainte de anul 1970). Aceste cladiri au proprietati termice scazute - cu cerintele anuale medii pentru încalzire cuprinse între 137-220 kWh/m2. Consumul de energie termica pentru încalzire si apa calda menajera în gospodarii reprezinta aproximativ 80% din consumul de energie in cladiri. În medie, potentialul de economisire a energiei în cladirile rezidentiale este estimat la aproximativ 38%, care ar putea fi tradus în economii semnificative de combustibil conventional. In cladirile din România consumul specific de caldura si apa calda menajera este dublu fata de cele din Europa de vest....
Cititi ghidul complet mai jos
[ link extern ]
@adriantot

Va multumesc ! Din pacate, poate nu m-am exprimat complet: aveti o sursa TEHNICA/STIINTIFICA ? pentru ca textele produse de functionarii de minister nu au absolut nici o valoare. Amestecul intre cladiri "inainte de 1970" sau "inainte de 1989", dupa, etc. este o aberatie. Bineinteles ca proiectarea si executia cladirilor a evoluat continuu, motiv pentru care medii de acest gen "aproximativ 38%" sunt nesemnificative. Stiti, "prin statistica se poate demonstra orice".

Pe mine ma intereseaza concret, de exemplu: "cladire executata din beton, bca, caramida, etc avand alcatuirea ... cu grosimea ... " are un potential de economisire de ..." Ce ma intereseaza pe mine media "rezidentialelor" in care jumatate sunt construite inainte de 1970, daca blocul meu este din 1996 ?? Apoi, cine spune ca un bloc din 1989 este "inferior" unuia din 1996? Ba dimportiva, reglementarile de pana in 1989 erau draconice, cu adevarat.
Concret pentru apartamentul si blocul dumneavoastra, daca doriti un studiu complet, o sa-l puteti obtine contra cost cu ajutorul unei firme de specialitate. Daca aveti banii pregatiti, gasim firma si va rezolvati problema studiului exact pentru cladirea dumneavoastra.

Pana va decideti puteti consulta gratuit metodologia elaborata de specialisti privind performanţa energetică a clădirilor si publicata in M.O.
[ link extern ]
Apoi cititi ORDIN nr. 1071/16.12.2009 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 157/2007 pentru aprobarea reglementarii tehnice Metodologie de calcul al performantei energetice a cladirilor cu cele doua anexe:
Anexa nr. 1 - Partea a IV-a - Breviar de calcul al performantei energetice a cladirilor si apartamentelor
[ link extern ]
Anexa nr. 2 - Partea a IV-a - Model certificat de performanta energetica al apartamentului
[ link extern ]
Apoi ORDIN nr. 1217/31.03.2010 privind completarea anexei nr. 4 Partea a IV-a - Breviar de calcul al performantei energetice a cladirilor si apartamentelor, indicativ Mc 001/4-2009 la Ordinul ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 157/2007 pentru aprobarea reglementarii tehnice Metodologie de calcul al performantei energetice a cladirilor (publicat: 13-08-2010)
[ link extern ]

In acestea gasiti argumente, calcule, formule..., elaborate de specialisti in domeniu.



@adriantot

Multumesc ff. mult! Vom tine cont !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a incalzi apartamentele nelocuite dintr-un imobil florentinadobre florentinadobre Buna ziua, as dori sa stiu daca proprietarii de apartamente nelocuite au obligatia legala de a incalzi aceste apartamente,avand in vedere ca cei care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Reparatii fatada bloc andrale andrale cateva familii de pe scara unui bloc,care face parte dintr-o asociatie de proprietari,fac cu o firma, izolatie exterioara in dreptul apartamentelor lor. As ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a apartamentului armand67 armand67 Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, la etajul 1. Doresc sa reabilitez termic [b]doar apartamentul proprietate personala[/b], nu si toate nivelurile cladirii in ... (vezi toată discuția)