avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma cu datorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma cu datorii

Buna. Am o firma pe care nu am avut activitate si am datorii la stat, mentionez ca cea mai mare parte a datoriei este din impozitul forfetar si penalizari, suma pe care nu am posibilitate sa o platesc. Intrebarea este daca am vreo posibilitae sa o inchid si eventual sa platesc aceasta suma in rate ca sa nu se mai adune penalizari.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 00:22, 21 Noiembrie 2012
Trebuie ca mai intai sa lichidati toate datoriile catre bugetul de stat si apoi sa o inchideti. In procedura de inchidere aveti nevoie de un certificat de atestare fiscala prin care se atesta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat.
Puteti face plati esalonate, la un moment dat se va stinge debitul principal si nu vor mai curge majorari si penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Metoda de calcul cipry_blue cipry_blue Imi poate explica cineva cum se calculeaza sau unde gasesc metoda de calcul pentru impozitul pe profit, inclusiv cum se aplica penalitati. Ma refer la o firma ... (vezi toată discuția)
In ce ordine se sting creantele fiscale? Ana Popescu Ana Popescu Este vorba despre un PFA care inregistreaza restante catre ANAF constand din creante fiscale principale cat si creante accesorii. In cazul in care se plateste ... (vezi toată discuția)
Inlesniri la plata obligatiilor la buget Cristina Vasile Cristina Vasile Am auzit recent la radio cum ca exista in derulare un proiect de lege privind inlesnirea la plata a datoriilor la bugetul statului, prin esalonare, gen OUG 40 ... (vezi toată discuția)