avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune tarzie...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune tarzie...

va rog sa faceti un pic de lumina in cazul nostru..

sotie de-a 2-a decedata in 2009..
eu am un copil din prima casatorie si sotia decedata la fel.
Impreuna n-am avut copii.
Nu s-a dezbatit succesiunea in interiorul celor 6 luni legale la acea vreme, desi, practic se putea face.
Din cate stiu eu , copilul sotiei decedate nu a intreprins nimic pentru a-si obtine drepturile.
Deci acesta, n-a cerut succesiunea diecta si nici tacit nu a folosit vreun bun din masa succesorala !
In schimb eu, am dat o declaratie notariala in interiorul celor 6 luni de la deces , prin care imi intaream intentia de a nu renunta la nimic din ceea ce mi se cuvenea legal .....si mai mult,...eu foloseam atunci,..ca si acum dealtfel,.... casa si firma, care erau bunuri comune cu sotia decedata , deci acceptam tacit bunuri din masa succesorala.

Intrebarea mea este :

1. Se mai poate dezbate succesiunea acum,....in conditiile aratate mai sus ??
2. Eu , as putea sa deschid actiune in instanta prin care sa cer intreaga masa succesorala de pe urma sotiei decedate , avand in vedere ca fiul acesteia nu a intreprins nimic in cele 6 luni de la deces,,..desi nimic nu l-a impiedicat sa o faca ??!!
3. Pot eu sa refuz dezbaterea succesorala la notar, in eventialitatea ca acesta legal o va cere , motivand ca au trecut cele 6 luni de la deces si nu a intreprins nimic, DESI NIMIC NU L-A IMP0IEDICAT SA O FACA !!??...mai simplu,.....mai este el in drept sa ceara succesiune ???

Va multumesc foarte mult,
cu stima,
psa

Alte discuții în legătură

Mostenire silsanpat silsanpat Sunt tare nelamurit.. sotia decedata in dec. 2009 , succesiune nedezbatuta intre mostenitori. Sa a avut o fata din prima casatorie,..eu un baiat din prima ... (vezi toată discuția)
Depasire termen dezbatere succesiune ... silsanpat silsanpat buna ziua.. as avea urmatoarele doua cazurri de lamurit cat de cat : 1. ) eu sunt Florea S. , casatorit din februarie 1991 cu Florea Doina (acelasi ... (vezi toată discuția)
Termen de acceptare succesiune augustinpreda65 augustinpreda65 buna ziua, as avea rugamintea sa faceti putina lumina, atat cat se poate desigur , in urmatorul caz. Sotia decedata in 2008 , Eu sunt sot ... (vezi toată discuția)