va rog sa faceti un pic de lumina in cazul nostru..
sotie de-a 2-a decedata in 2009..
eu am un copil din prima casatorie si sotia decedata la fel.
Impreuna n-am avut copii.
Nu s-a dezbatit succesiunea in interiorul celor 6 luni legale la acea vreme, desi, practic se putea face.
Din cate stiu eu , copilul sotiei decedate nu a intreprins nimic pentru a-si obtine drepturile.
Deci acesta, n-a cerut succesiunea diecta si nici tacit nu a folosit vreun bun din masa succesorala !
In schimb eu, am dat o declaratie notariala in interiorul celor 6 luni de la deces , prin care imi intaream intentia de a nu renunta la nimic din ceea ce mi se cuvenea legal .....si mai mult,...eu foloseam atunci,..ca si acum dealtfel,.... casa si firma, care erau bunuri comune cu sotia decedata , deci acceptam tacit bunuri din masa succesorala.
Intrebarea mea este :
1. Se mai poate dezbate succesiunea acum,....in conditiile aratate mai sus ??
2. Eu , as putea sa deschid actiune in instanta prin care sa cer intreaga masa succesorala de pe urma sotiei decedate , avand in vedere ca fiul acesteia nu a intreprins nimic in cele 6 luni de la deces,,..desi nimic nu l-a impiedicat sa o faca ??!!
3. Pot eu sa refuz dezbaterea succesorala la notar, in eventialitatea ca acesta legal o va cere , motivand ca au trecut cele 6 luni de la deces si nu a intreprins nimic, DESI NIMIC NU L-A IMP0IEDICAT SA O FACA !!??...mai simplu,.....mai este el in drept sa ceara succesiune ???
Mostenire
silsanpat
Sunt tare nelamurit..
sotia decedata in dec. 2009 , succesiune nedezbatuta intre mostenitori.
Sa a avut o fata din prima casatorie,..eu un baiat din prima ... (vezi toată discuția)