sotia decedata in dec. 2009 , succesiune nedezbatuta intre mostenitori.
Sa a avut o fata din prima casatorie,..eu un baiat din prima casatorie.
In timpul casatoriei am deschis o firma , prin care am construit un imobil cu spatii comerciale,...iar in plan personal am cumparat o casa cu curte.
In interiorul celor 6 luni legale de la deces, nici eu si nici fata decedatei nu a cerut dezbaterea succesiunii de pe urma decedatei mele sotii.
Si totusi in intervalul mai sus menstionat eu am dat o decalaratie notariala inregistrata la nivel national in registrul notarilor, prin care imi intaream intentia de a accepta in totalitate bunurile ce mi se cuvin in urma decesului sotiei.
Din cate stiu, fata sotiei nu a intreprins nimic in acest sens,...desi absolut nimic nu a oprit-o sa o faca !
Eu stau in casa cumparata in timpul casatoriei si folosesc cladirea firmei.
Fata sotiei a avut alt domiciliu , ea nelocuind niciodata cu noi.
Din cate stiu, fata sotiei nu a intreprins nimic in acest sens,...desi absolut nimic nu a oprit-o sa o faca !
Intrebari :
1. Cum pot afla daca fica sotiei mele a dat vreo declaratie notariala de acceptare a succesiunii de pe urma sotiei mele decedate ?
2. In eventualitatea in care ea nu a intreprins absolut nimic pentru dezbaterea si acceptarea succesiunii si nefolosind nimic din bunurile ce compun masa succesorala din care are si ea dreptul,...SE POATE CONSIDERA CA NU MAI ARE NICI UN DREPT ???
Pot exista mai multe solutii in functie de bunurile care compun masa succesorala si care se gasesc in posesia fiicei sotiei ceea ce ar insemna o acceptare tacita a mostenirii