avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen de acceptare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen de acceptare succesiune

buna ziua,

as avea rugamintea sa faceti putina lumina, atat cat se poate desigur , in urmatorul caz.
Sotia decedata in 2008 ,
Eu sunt sot supravietuitor.
Impreuna nu am avut copii, dar din prima casatorie , avem fiecare cate un copil .
Nu s-a dezbatut succesiunea ,
In timpul casatoriei noastre, am achizitionat o casa si am deschis o firma in care, sotia decedata si cu mine eram singurii asociati, Un SNC care a construit un spatiu comercial ,Firma nu mai functioneaza de mult , iar spatiul comercial a fost inchiriat de mine unei alte societati .
In interiorul celor 6 luni de la decesul sotiei, eu am dat o declaratie notariala de acceptare a succesiunii dupa sotia decedata.
De la decesul ei si pana in prezent am locuit in casa achizitioanat in timpul casatoriei si deasemenea am inchiriat spatiul comercial al firmei mai sus amintite.
Mentionez ca de la decesul sotiei si pana in prezent, fiiul ei nu a manifestat niciun interes pentru mostenirea ce i s-ar fi cuvenit si nu a locuit sau folosit nimic din masa succesorala. , el fiind plecat in Anglia de la pierderea mamei.
Nu cunosc sa fi dat vreo delaratie notariala de acceptare a mostenirii dupa mama sa.

Intrebarile mele sunt :

1. Ce sanse mai are sa dobandeasca ceva din masa succesorala , in conditiile mai sus amintite.
2. Ce sanse am eu sa dobandesc totul, in mod legal desigur.

stima,
Augustin Preda
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:24, 25 Ianuarie 2019
Buna seara,
Va sfatuiesc sa dezbateti succesiunea pe cale judecatoreasca si sa invocati prevederile art. 700 C.Civ. CUZA in fata instantei.
Doar ei pot decide daca fiul ei este sau nu decazut din drepturi.
Teoretic doar dumneavoastra ar trebui sa mosteniti bunurile dar moral este ca si fiul ei sa-si primeasca partea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire termen dezbatere succesiune ... silsanpat silsanpat buna ziua.. as avea urmatoarele doua cazurri de lamurit cat de cat : 1. ) eu sunt Florea S. , casatorit din februarie 1991 cu Florea Doina (acelasi ... (vezi toată discuția)
Mostenire silsanpat silsanpat Sunt tare nelamurit.. sotia decedata in dec. 2009 , succesiune nedezbatuta intre mostenitori. Sa a avut o fata din prima casatorie,..eu un baiat din prima ... (vezi toată discuția)
Succesiune mikid mikid Va rog sa ma informati in legatura cu un caz de succesiune. Sotul decedat, sotia in viata nu este trecuta in contractul de apartament ca si coproprietar, fiul ... (vezi toată discuția)