contractul de lumina al casei e pe numele tatalui dar el este decedat de 20 de ani.a venit o instiintare in februarie prin care sa schimbam contractul de pe numele lui pe cel al mamei.am fost la ei dar mi-au zis sa duc titlul de proprietate al casei,dar nu-l are,pt ca abia acum am cerut in instanta,deci santem in proces.acum au venit cei de la lumina si ne-au luat contuarul.ce trebuie sa fac in acest sens ca sa pot am din nou curent.ei mi-au zis ca trebuie sa fac din nou un alt contract dar fara acea hotarare de la tribunal nu pot.de unde pot face rost de un act sau adeverinta care sa tina loc de acte?va multumesc
contestați IMEDIAT în scris cu nr de înregistrare la acea societate furnizoare de energie electrică ridicarea contorului și anexați copie de pe acțiunea în instanță+de pe citație și solicitați furnizarea de energie electrică.Precizați-le că : dacă vor continua vătămarea dvs.,îi veți acționa în judecată si vă veți plânge la protecția consumatorului.Acțiunea lor se poate suspenda și printr-o Ordonanță Președințială până la pronunțarea definitivă și irevocabilă a instanței în acea acțiune promovată de dvs.
In regulamentul privind racordarea utilizatorilor la retelele electrice de interes public, hotarare nr. 90/2008
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 109 din 12/02/2008 gasiti urmatoarele precizari:
"La capitolul II - Solicitarea racordarii la retelele electrice,art.4 aliniatul 2
Se solicita operatorului de retea actualizarea avizului tehnic de racordare prin care s-a aprobat racordarea unui loc de producere sau de consum si, dupa caz, inlocuirea sau modificarea instalatiei de racordare in oricare dintre urmatoarele situatii:
Lit b :modificarea unor elemente de natura tehnica sau administrativa ale unui loc de producere sau de consum existent fata de situatia pentru care a fost emis avizul tehnic de racordare, fara depasirea puterii aprobate prin acesta.
Se considera modificare a unor elemente de natura administrativa, fara depasirea puterii aprobate prin avizul tehnic de racordare pentru acel loc de producere sau de consum si fara modificarea unor elemente de natura tehnica, oricare dintre urmatoarele situatii:
a) schimbarea denumirii unui utilizator sau a datelor de identificare a locului de producere sau de consum din motive administrative;
b) schimbarea titularului locului de producere sau de consum prin preluarea obiectivului de la locul de producere sau de consum respectiv prin cumparare, mostenire etc.
In cazul modificarii unor elemente de natura administrativa, conform prevederilor art. 5 alin. (3), solicitarea actualizarii avizului tehnic de racordare se face in termen de maximum 6 luni de la data producerii modificarii. In acest interval de timp avizul tehnic de racordare emis pentru locul de producere/consum respectiv isi mentine valabilitatea".
Din pacate legea le da dreptul sa va ridice contorul. Va recomand, daca nu aveti acte de proprietate sau mostenire, sa mergeti in audienta la furnizorul de energie si sa-i explicati situatia.E posibil sa va poata incheia un nou contrat de racordare si apoi de furnizare cu plata anticipata a consumului de e e
dar daca merg la primarie ,ei nu pot sa-mi dea o adeverinta sau un act,fara sa fie nevoie de ordonanta presedintiala,adica un proces la urgenta care sa tina loc pana cand sant gata actele casei?va multumesc