avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DETASARE PE FCT DE DIRECTOR IN INVATAMANT.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DETASARE PE FCT DE DIRECTOR IN INVATAMANT.

Daca un cadru didactic este detasat pe functia de director pana cel mai tarziu la o anumita data, poate conducerea sa anuleze dispozitia de detasare inainte de implinirea acelui termen, fara a motiva incetarea detasarii? Detasarea se dispune in interesul invatamantului.Asta presupune ca poate inceta oricand conducerea considera ca nu mai este in interesul invatamantului ca persoana respectiva sa ocupe acel post. Vorbim de un post de conducere, anterior angajatul neocupand un post similar.
Cel mai recent răspuns: ciovica , utilizator 18:31, 10 Februarie 2009
Conducerea poate face ce vrea :confused: si deciziile pe care le i-au nu intra neaparat sub incidenta incalcarii unei legi existente.Pana la urma, orice relatie de munca, dintre un angajat si un angajator, trebuie sa respecte legislatia muncii.
Mie mi se pare ca detasarea, in interesul unitatii angajatoare, pe o functie de conducere, trebuie intr-adevar lasata la aprecierea institutiei privitor la durata. In fond si la urma urmei, este un beneficiu pe care unitatea il face angajatului, deoarece fct de conducere implica automat drepturi salariale mai mari. Tinand cont de faptul ca ti se ofera acest "cadou", fara sa sustii un examen sau un concurs, chiar nu vad motivul pentru care, in situatia in care esti inlocuit cu altul, inainte de implinirea intregului termen pe care puteai fi detasat, ai ceva de obiectat. Mai ales cand ai fost pus in locul altuia, caruia ii incetase detasarea in aceleasi conditii, adica fara explicatii, pur si simplu a fost anulata dispozitia prin care cel dinainte era detasat pe aceasta functie si s-a dat o alta dispozitie prin care tu esti detasat pe aceasta functie. Dupa cateva luni, ti se aplica si tie acelasi procedeu si esti oripilat, incercand sa tii cu dintii de functia respectiva. dece ? In fond si la urma urmei, fiind detasare in interesul unitatii si nu la cererea ta, conducerea unitatii este libera sa decida care ii este "interesul".
Mai mult, daca ai fost detasat pana cel tarziu la o anumita data si acea data s-a implinit demult, mai poate vreo instanta sa dispuna anularea dispozitiei si reintoarcerea ta pe acel post. Daca intre timp postul a fost ocupat prin concurs, ce facem, il dam afara pe cel numit in conditiile legii si aducem "detasatul" inapoi? Concret:PERIOADA DE DETASARE EXPIRA, SA ZICEM, LA 1.09.2008. PRIN DISPOZITIE, SEFUL ANULEAZA DETASAREA IN MAI 2008.DETASATUL ACTIONEAZA IN INSTANTA, I SE DA CASTIG DE CAUZA IN AUGUST 2008, DAR VREA SA PUNA IN APLICARE HOTARAREA IN DECEMBRIE 2008.INTRE TIMP, POSTUL ESTE OCUPAT, LEGAL, CUM AM SPUS.CUM ESTE HOTARAREA JUDECATOREASCA IN ACEST CAZ SI CUM O POTI PUNE IN EXECUTARE?
cred ca in decizie scrie "dar nu mai tarziu de...." si se specifica perioada....asa ca nu este fixa pe rioada de detasare
Cunosc eu o situatie extrem de ciudata.Cadrul didactic este detasat pe fct de director "cel mai tarziu pana la 31.08.2008".Se anuleaza aceasta dispozitie a insp.general printr-o alta, tot a insp.general, prin care inceteaza detaşarea incepand cu aprilie 2008.Cadrul didactic contesta in instanta dispozitia prin care inceteaza detasarea si se anuleaza cea prin care fusese detasat pe fct de director.In iunie, instanta de fond admite contestatia ş idispune reincadrarea pe fct.de director, anuland cea de a doua disp.a insp.general.Se face recurs, care se solutioneaza in noiembrie 2008 (atentie:detasarea, in baza primei dispozitii a insp.general, inceta la 31.08.2008).Recursul se respinge ca nefondat, ramanad valabila hot.instantei de fond.Pana in ianuarie 2009, cadrul didactic nu cere punerea in executare a hot.jud.care ii dadea castig de cauza.Cere in ianuarie, dar fara a investi hot.jud.cu formula exec.(simpla cerere catre inp.)Cum poate fi pusa in executare, la acest moment, hot.jud.din iunie 2008, daca, de facto, detasarea inceta la sfarsitul lunii august 2008?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare decizie de detaºare în interesul învãþãmântului dcaliman dcaliman Sunt titular în învăţământ la o şcoala aflata la 20 km de domiciliu, la şcoala din loc. de domiciliu sunt clase simultane, şi pe catedra in ... (vezi toată discuția)
Inlocuitor pe delegare stefistefi stefistefi s-a dat un ordin sa fiu delegata din postul de director intr o alta localitate tot pe post de director.in acelasi timp s/a dat un ordin ca un functionar public ... (vezi toată discuția)
Aviz detasare in interesul invatamantului Takeda Takeda Buna ziua, Va adresez urmatoarea intrebare: Doresc sa ma detasez anul acesta in interesul invatamantului, iar metodologia spune ca pentru acest lucru am ... (vezi toată discuția)